Raper Jay-Z sa rozhodol pre spoluprácu s mladým americkým duom MGMT. Chlapcov si prizval na svoj, v poradí jedenásty štúdiový album s názvom 'The Blueprint 3', ktorý oficiálne vyjde 11. septembra.

Ako informovala tlačová agentúra Reuters, na najnovšom CD sa objavia aj ďalší hudobní hostia, napríklad speváčka Rihanna.

Album 'Blueprint 3' je podľa slov hudobníka posledným zo série CD 'The Blueprint' (2001) a 'The Blueprint²: The Gift & The Curse' (2002).

"Je to posledný album z trilógie, chcel som uzavrieť kruh," uviedol 39-ročný Jay-Z. "Prvý 'Blueprint' bol založený na mojich pocitoch a bol ovplyvnený nahrávkami, ktoré som počúval, keď som vyrastal. Tento by som charakterizoval skôr ako súčasnú klasiku, lebo spolu s Usherom, Justinom Timberlakeom a Beyonce sa stávame umelcami, ktorých sme obdivovali, keď sme hudobne dospievali, ako je Marvin Gaye alebo Frank Sinatra," povedal muzikant.

CD Jay-Z pôvodne dokončil už v novembri minulého roku, nakoniec sa však rozhodol pre malé úpravy a vylepšenia. "Tento čas mi poskytol vrátiť sa späť a prerábať, vylepšovať," povedal rodák z New Yorku.

"Musel som si udržiavať motiváciu kvôli tomu aká je v súčasnosti situácia v hudbe," uzavrel.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, MGMT, Rihanna