Dolnorakúske mestečko St. Pölten sa už začína pripravovať na kultúrnu udalosť roka. Deviaty ročník kultového festivalu Frequency sa po rokoch v Salzburgu presťahoval na nové miesto. Práve mesto St.Pölten pokúklo svoj multifunkčný areál Green Park rešpektovanému festivalu, ktorý tu v dňoch 20. až 22. augusta zažije premiéru na novom mieste.

Novým areálom sa však otvárajú brány festivalu aj pre Slovákov. Mesto St.Pölten je od Bratislavy vzdialené len 150 kilometrov a program s kapelami ako Radiohead, Mando Diao, Kasabian, Ska-P, Pendulum či The Prodigy viac než atraktívny!

Pre návštevníkov bude pripravených až 7 hudobných pódií, na ktorých počas 3 dní a nocí vystúpi až 100 rôznych kapiel a hudobných projektov.

Zaujímavosťou je aj delenie dramaturgie festivalu i areálu na Day park a Night park, čím sa program rozdelil na dve logické časti a scény sa navzájom nebudú rušiť.

Návštevníci sa tak počas dňa budú môcť zabaviť pri koncertoch gitarových kapiel, nočný program zasa bude patriť vychyteným DJ-om a elektronickým projektom.

Organizátori pripravujú až 7 nezávislých scén: Race stage, Green stage, Weekender UK stage, Urban Art Forms floor, Elektro floor, NME floor a Open stage. Každá scéna je presne žánrovo špecifikovaná a ponúkne to najlepšie, čo sa počas augusta v Európe dá zohnať.

Na svoj program sú organizátori patrične hrdí. Hudobným headlinerom Frequency bude jedna z najzásadnejších kapiel hudobného priemyslu – Radiohead, ktorá v rámci turné odohrá v Európe iba 5 koncertov.

Plejádu kapiel v rámci Day park posilňuje aj veselé Ska-P, ktoré sa toto leto v plnej sile ukázalo aj na slovenskom Topfeste.

Z festivalu Pohoda zasa poznáme populárne Mando Diao s aktuálnym megahitom 'Dance With Somebody'.

Silnú zostavu tvoria aj kapely ako Eagles of death metal, Kasabian, Grace Jones, Editors, AFI, Glasvegas, C. J. Ramone či Port O´Brian.

Silu vyskladaného line-upu pre tanečnú scénu zasa potvrdzujú piliere elektronickej hudby: The Prodigy, Pendulum, Carl Cox, 2manydjs, Erik Prydz, Boys Noize či Crystal Castles live.

Okrem hudobného programu sa môžu návštevníci tešiť aj na atrakcie a vychytávky. Tradične nebudú chýbať adrenalínové športy, chill-outové zóny, či párty stany. Neodmysliteľnou súčasťou Frequency je tiež autogramový stan, kde môžu fanúšikovia získať podpis a fotografiu so svojou obľúbenou kapelou. Ak bude horúco, všetci isto uvítajú vodné osviežujúce tunely, tienidlá a prekryté "ležadlá" s hojdacími sieťami.

V prípade nepriaznivého počasia majú partneri festivalu zasa pripravený dostatočný počet pršiplášťov zdarma pre návštevníkov. V cene vstupenky získava návštevník aj prístup do kempingu s hygienickými zariadeniami a bezplatné parkovisko. Možno práve slovenských fanúšikov poteší správa, že do stanového mestečka si môžu priniesť aj vlastné zásoby jedla a nápojov vrátane alkoholu.

Informácie poskytol portálu Hudba.sk Tomáš Holetz z agentúry Nova Music.

Okrem tejto správy máme pre vás prekvapenie. Každý, kto sa zapojí do našej súťaže, môže vyhrať na Frequency Festival 2009 dve voľné vstupenky. Veríme, že záujem bude veľký, pravdepodobnosť výhry je tiež vysoká: žrebovať budeme až dvoch šťastlivcov. Súťaž o 2x2 voľné vstupenky nájdete TU.

Súvisiaci interpreti: AFI, Eagles Of Death Metal, Editors, Grace Jones, Kasabian, Mando Diao, Pendulum, Radiohead, Ska-p