Americký country hudobník Billy Ryan si pozval na európske turné slovenskú kapelu Veslári, s ktorou nahral úspešný singel 'Succeed'. Z dvanástich plánovaných koncertov odohrajú štyri na Slovensku.

V rámci podujatia Cassovia Summer Days sa spoločne predstavia 21. augusta vo východoslovenskej metropole, 22. augusta odohrajú koncert v bratislavskom klube Route 69 počas Country Night spolu s kapelou Neznámi.

O deň neskôr sa presunú na festival Country Weekend Šuňava a 29. augusta vystúpia na legendárnej piešťanskej Lodenici.

Nashvillský spevák Billy Ryan spolu s Veslármi navštívi tiež počas turné Ready for the Ride Tour Litvu (15. augusta - Visagino Country festival), Poľsko (16. augusta - Country Ranch), Švajčiarsko (27. augusta - Dream Valley Saloon), Francúzsko (28. augusta - Fetiv’alp festival, Seynod), Českú republiku (3. septembra - Country club Palmovka, Praha), Nemecko (4. septembra - Angie’s country line, Berlín; 5. septembra - Four Corners) a Švajčiarsko (6. septembra - Sheepfarm).

Spevák a gitarista skupiny Veslári Peter Dula sa s Billym Ryanom zoznámil pred rokom na najväčšom country festivale v Nashville. Americkú hviezdu Veslári natoľko zaujali, že im ponúkol absolvovať spoločné európske turné.

"Sme veľmi radi, že sa to podarilo uskutočniť. S Billym sme odvtedy v kontakte prostredníctvom internetu a cez internet sme zložili a nahrali aj spoločnú pieseň Succeed, ktorá je už druhý týždeň na prvom mieste v prestížnom svetovom rebríčku country hudby Hotdisc," prezradil Peter Dula.

Veslári v súčasnosti dokončujú v štúdiu Leonart v Bardejove nový anglický album.

Zdroj: SITA
Foto: agentúra Camille