Amerického speváka Michaela Jacksona pochovajú na cintoríne Forest Lawn Memorial Park v Glendale v losangeleskom dištrikte vo štvrtok o 19:00 miestneho času (teda zajtra o 04:00 stredoeurópskeho letného času). Jacksonovu zlatú rakvu umiestnia v súkromnej časti hrobky Great Mausoleum, kde odpočívajú aj ďalšie slávne osobnosti, napríklad Clark Gable, Jean Harlow a Carole Lombard. Jeden z Jacksonových bratov Marlon v rozhovore pre istý britský denník prezradil, že spevákove deti nechajú v otcovej rakve odkazy.

Na rozdiel od verejnej rozlúčky v Staples Center v Los Angeles na súkromný pohreb príde iba spevákova blízka rodina a priatelia.

Rozlúčku navštívilo v júli zhruba 20-tisíc ľudí. Niekoľko ulíc, ktoré ústia k vstupu na cintorín, polícia uzatvorí.

Na rozdiel od iných cintorínov, Forest Lawn je známy prísnymi pravidlami na ochranu súkromia. Aj keď je otvorený tiež pre verejnosť, turisti a turistky, hľadajúci hroby slávnych, tu nie sú vítaní. Ako tvrdí šéf Dearly Departed Tours Scott Michaels, ktorý ponúka prehliadky známych hollywoodskych miest posledného odpočinku, o Great Mausoleum je veľký záujem, no "kamery sú všade a ak sa budete len tak potulovať, nájdu vás a vyhodia". Ďalšie hviezdy, pochované na Forest Lawn sú Humphrey Bogart, Lon Chaney, Nat King Cole, Walt Disney, Errol Flynn a Jimmy Stewart.

Jeden z najpopulárnejších umelcov na svete, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou úmrtia hudobníka bola "akútna intoxikácia", no významne prispel aj účinok sedatív. Uvádza sa to v novom úmrtnom liste, ktorý zmenili tak, aby spevákovu smrť označoval ako zabitie. Ako je špecifikované v zázname, smrteľným bolo injekčné podanie látok inou osobou. Nespomína sa v ňom Jacksonov osobný lekár Conrad Murray, ktorý podával zosnulému kráľovi popu sedatíva a narkotiká, aby mu podľa vlastných slov pomohol zaspať. Kvôli záznamu o mieste Jacksonovho hrobu je verejnosti prístupná len prvá verzia úmrtného listu. Polícia v tomto prípade zatiaľ nevzniesla žiadne obvinenia zo spáchania trestného činu.

Zdroj: SITA
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson