Prvá kniha v slovenčine o kráľovi popu je už na trhu! Nesie príznačný názov The King of Pop. Životný príbeh Michaela Jacksona sa začal vznikom súrodeneckej skupiny The Jackson 5.

Spevákom v nej sa stal drobný Michael, ktorý podával piesne s takým zápalom, elánom a nadšením, že uchvátil i tých, ktorí neboli priaznivcami hudby typu funky-groove.

Neskôr sa dal mladý Jackson na sólovú dráhu a albumami 'Thriller', 'Bad' a 'Dangerous' lámal všetky dovtedajšie rekordy v hudobnom priemysle. Jeho meno figurovalo v hitparádach dlhšie ako meno kohokoľvek iného.

S tým súvisí aj skutočnosť, že predal viac platní ako ktokoľvek iný. Svojim arzenálom tanečných krokov si podmanil davy fanatických prívržencov, náročnými videoklipmi okúzlil svet a stal sa kráľom popu.

Vytvoril trend, nový hudobný jazyk a interpretačný štýl, scénu zvuku – pohybu - pohľadu, ktorú ovládal a ktorej slúžil bezuzdnou silou a spontánnosťou, každou svojou bunkou, celým talentom. Ponúkol nám svet, aký ešte nikto iný. Tvorivá sila sa miesila so žiadostivosťou a túžbou po znovunadobudnutí detskej nevinnosti. Vytvoril podmanivú ríšu snov na pódiu i vo svojich klipoch.

Tento výstredný umelec, génius, ktorý sa podrobil sérii plastických operácií, spevák s naivnou, krehkou dušou, skladateľ a tanečník-choreograf, táto živá modla si podmanila vrcholy slávy. Musela však prekonať i peklo neprajnosti a poníženia. Jej cesta viedla cez hustý, tmavý les ohovárok, obvinení a škandálov.

Otázka však zostala nezodpovedaná – kde leží pravda?

Michael Jackson sa po sérii škandálov pokúsil vyštverať z hlbokej priepasti, chcel sa znova ukázať svetu, ale už mu na to nezvýšil čas. Mal iba päťdesiat rokov, keď nás opustil.

Horúca knižná novinka The King of Pop prináša na takmer 200 stranách známe i menej známe skutočnosti zo života Michaela Jacksona. Na jej konci nechýba sprievodca kráľovou diskografiou a nájdeme tu aj zoznam videoklipov.

Knihu The King of Pop si môžete kúpiť po kliknutí SEM.

Zdroj: TS

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson