V krajine zázrakov sa momentálne nachádza prešovská speváčka Katarína Knechtová a jej fanúšikovia. Tretím singlom z debutového albumu 'Zodiak' sa totiž stala pieseň s rovnomenným názvom.

Skladbe 'V krajine zázrakov' dala Katka novú akustickú tvár. Okrem toho sa od pôvodnej nahrávky pieseň odlišuje vokálmi, ktoré naspievali deti.

O tom, čo speváčku k tejto odlišnosti od albumovej verzie inšpirovalo, nám porozprávala samotná Katka: "Videla som z okna deti zo škôlky, ako kráčajú v zástupoch s pani učiteľkou a po chvíli sa ukázal malý chlapček, ktorý bol evidentne vo svojom svete."

Skrýval sa za autá s fiktívnou pištoľou v ruke. A vtedy to Katke došlo: "Práve deti sú ku krajine zázrakov najbližšie, oni dokážu vidieť a naozaj prežívať veci, ktoré v skutočnosti patria do sveta fantázie. Spomenula som si na svoje detstvo a vtedy som sa rozhodla, že nahrám tú pieseň s deťmi."

Zároveň so singlom predstavila Knechtová aj vizuálnu podobu skladby. Klip režírovali Henrich Mihalov a Jaro "Jaris" Valko.

Prevažná časť záberov sa nakrúcala v byte, ktorý mala Katka k dispozícii od svojich priateľov: "Ja som bola akurát v tom čase bezdomovec, pretože som sa sťahovala, no našťastie mám priateľov, ktorí nám dali voľnú ruku a mohli sme u nich v podstate týždeň bývať. Aj touto cestou im srdečne ďakujem. Okrem toho "hlavného" bytu sa točilo ešte na ďalších troch miestach," povedala pre Hudba.sk.

Vo videoklipe sa predstavili aj deti, ktoré si v skladbe zaspievali. Práve vďaka tomu z klipu vyžaruje nefalšovaná detská predstavivosť a radosť. A presne to bol zámer: "Boli sme nútení premýšľať ako deti, aby pochopili, čo tá ktorá scéna znamená, takže to bola aj pre nás zaujímavá skúsenosť," prezradila speváčka. Podľa jej slov boli deti veľmi zlaté a sršali energiou, ktorá samotnú Katku prekvapila.

Aj Katka má svoju vysnívanú krajinu zázrakov. Vyzerala by takto: "Myslím, že ak by som si mohla želať, rada by som sa vrátila do detstva a chcela by som vidieť svet a ľudí ako vtedy," odpovedala Knechtová.


Katarína Knechtová: 'V krajine zázrakov' (2009)

Aktuálny singel, spolu s ďalšími skladbami z albumu 'Zodiak' predstaví Katka Knechtová na svojom klubovom turné, o ktorom si viac môžete prečítať tu.

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Oliver Ondráš

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová, Peha