Doteraz nevydaná skladba Michaela Jacksona 'This Is It' bude mať premiéru 12. októbra. Sony Music Entertainment vydáva 26. októbra 2CD s hudbou inšpirovanou filmom spoločnosti Sony Pictures Michael Jackson's This Is It. "Táto pesnička len znovu potvrdzuje to, čo svet vie už dávno - že Michael je jedným z najväčších darov od Boha," hovorí John McClain, koproducent albumu.

12. októbra vyjde prvá nová skladba Michaela Jacksona od momentu, kedy svet začal oplakávať stratu tejto hudobnej ikony - úplne nový singel s názvom 'This Is It'.

O pár dní neskôr vychádza na značke Columbia/Epic, patriacej pod Sony Music Entertainment, dvojdiskový album 'This Is It'. Nosič bude v obchodnej sieti dostupný od 26. 10. tak, aby sa termín kryl s celosvetovou premiérou filmu, ktorý príde do kín 28. 10. a fanúšikovia ho budú mať možnosť vidieť iba dva týždne.

Prvý disk bude obsahovať pôvodné verzie Michaelových najväčších hitov v poradí, v akom sa objavujú vo filme. Zakončením tohto disku budú naviac dve verzie nikdy nevydanej skladby 'This Is It'. Táto skladba je súčasťou záverečnej scény filmu a obsahuje sprievodné vokály, o ktoré sa postarali Michaelovi bratia.

Druhý disk obsahuje doteraz nevydané verzie dnes už klasických skladieb tohto umelca. Tento disk navyšše obsahuje aj dojemnú báseň Michaela Jacksona nazvanú 'Planet Earth'.

Dvojdiskový album je nezávislým doplnkom filmu a obsahuje tiež 36-stránkový booklet, v ktorom sú okrem iného aj fotografie z Michaelovej poslednej koncertnej skúšky.

Film Michael Jackson's This Is It režíroval Kenny Ortega, Michaelov kreatívny partner, ktorý viedol prípravu jeho pódiového vystúpenia.

Do slovenských kin prichádza tento film v distribúcii spoločnosti ITA Film. Vstupenky sú v predpredaji od 27. septembra.

Zdroj: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson