Český spevák Michal Hrůza spolu so svojou Kapelou Hrůzy dokončil práce na druhom sólovom albume 'Napořád', ktorý sa na pultoch hudobných predajní objaví už 26. októbra. V Čechách zaznamenal úspech už pilotný singel s rovnomenným názvom. Niekoľko týždňov skladba kraľovala v rebríčku hranosti.

Prvý singel len nedávno vystriedal druhý, s názvom 'Píseň labutí', ktorý si spolu s Michalom zaspievala Katarína Knechtová.

O tom, ako prišlo k tejto spolupráci nám viac porozprával Michal Hrůza:

"Známe se s Katkou už několik let a popravdě jsem si vždycky přál udělat něco společně. Díky osudu jsme se oba ocitli na 'sólové dráze', tak mi přišlo trochu symbolické se s Katarínou pokusit něco vymyslet."

Okrem Katky sa na spomínanej skladbe podieľal ešte jeden slovenský interpret: "Požádal jsem Rasťa Kopinu, jednoho z dvorních textařů Kataríny, aby se pokusil stávající text, který byl celý v češtině, přeložit, případně upravit tak, aby dával podobný smysl i ve slovenčině," prezrádza Hrůza.

Na svete je už aj videoklip, o ktorý sa postarali študenti filmovej školy Miroslava Ondříčka FAMO v Písku, nakoľko Kapela Hrůzy dáva rada príležitosť mladým tvorcom. Už v polovici budúceho týždňa sa klip dostane medzi ľudí.

Pod všetky skladby a texty sa podpísal Michal s kapelou: "Všechno jsme to zvládli sami, autorem dvou písní je klávesista Karel Heřman, jednu složil baskytarista Aleš Zenkl, zbytek písní jsem přinesl já, tak jako většinu textů, ale s částí jednoho textu jsem, jak už bylo spomenuto, využil pomoci Rasťa Kopinu."

Michala sme sa spýtali aj na to, aký nový album je: "Spousta lidí si myslí, že je velmi veselé, sám ho hodnotit radši nebudu, prozradím jen, že jsme na něm všichni velmi intenzivně dva roky pracovali včetně producenta Pavla Karlíka, který produkoval i několik alb skupiny Lucie."

Na podporu novinky chystá kapela aj koncertnú šnúru, ale až na jar budúceho roku. Je možné, že sa Kapela Hrůzy s novým koncertným programom predstaví aj u nás na Slovensku.

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: MichalHruza.cz

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová