Dlhoočakávaný tretí štúdiový album Petra Cmorika 'Jedno si želám' mal vyjsť 19. októbra, no na pulty hudobných predajní sa dostal už s týždenným predstihom. Predzvesťou novinky boli dva úspešné single. Prvý z nich - 'Keď spíš' môžu fanúšikovia poznať nielen z éteru slovenských rádií, ale aj z tohtoročnej Eurovízie. Aktuálny singel nesie rovnomenný názov albumu a momentálne patrí k najhranejším slovenským skladbám v rádiách.

O tom, aký nový album vlastne je, nám porozprával samotný Peter Cmorik:

"Je plný autorov a teda aj iných prístupov, či už hudobných, či textárskych. Priniesol rozmanitosť a kvalitu textov, ale samozrejme ostal aj náš typický rukopis."

O rôznorodosti spojenú s mnohými autormi hovoria aj Cmorove nasledujúce slová: "Na albume spolupracovalo najviac autorov zo všetkých mojich albumov, k slovu sa dostali tak profíci ako aj začínajúci umelci. Texty písal Kamil Peteraj, a to hneď tri, niečo som napísal ja a potom sme si vybrali z textov, čo nám boli ponúknuté, tak spomeniem mená, Peter Papšo, ktorý písal už aj na druhý album, Vlado Štefanovič, Peter Gibey."

Album spolu s Cmorom nahrávali jeho dlhoroční spolupracovníci a členovia sprievodnej kapely: gitarista Juraj Kupec, bubeník Marcel Buntaj, basgitarista Martin Gašpar a klávesák Juraj Tatár.

O booklet albumu sa postaral mladý nádejný fotograf, Tomáš Kelement, ktorý ide v šľapajách svojho otca. Peter v našom rozhovore dokonca nevylúčil spoluprácu s týmto ambicióznym fotografom do budúcna.

Spevák samozrejme plánuje podporiť album aj koncertnou šnúrou, no tento rok ju už určite nestihne. Predbežne tak plánuje turné na jeseň budúceho roku, pretože už teraz je jasné, že skôr na to čas nebude. Leto bude totiž plné festivalov.

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Tomáš Kelement, Sony Music

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik