Billy Barman, United Flavour, Para, Pannonia Allstars Ska Orchestra, oslavujúci Hex a jeho gratulanti - Polemic, Puding Pani Elvisovej, O.B.D., Janko Lehotský, Michal Kaščák, Juraj Vitéz a Tomáš Sloboda. Toto je porcia pripravená na 27. novembra do PKO. Koná sa tam Zimný Kozel Žákovic Open.

Skvelá partia muzikantov a mnoho ďalších prekvapení čaká na návštevníkov posledný novembrový víkend. Na rad prídu aj premiéry nových skladieb. "Máme nacvičenú úplne novú pieseň a v piatok ju aj prvýkrát zahráme, sme zvedaví, ako to vypáli," hovorí Juraj Podmanický, líder skupiny Billy Barman.

Dokonca až tri novinky prisľúbila skupina Para. "Na jar vydávame nový album a tak máme veľa skladieb už pripravených, tri si zahráme aj na Žákovici," pridáva Matúš Vallo z Pary.

Hexáci oslavujú 20 rokov existencie a zoznam ich hostí je naozaj reprezentatívny, na pódiu sa vystriedajú desiatky hudobníkov, ktorí odohrajú hexácke skladby spolu so štvoricou "dvadsiatnikov". Určite v ničom nezaostanú ani českí United Flavour so svojou energickou šou v rytme reggae a o záver minifestivalu sa postará maďarská formácia Pannonia Allstars Ska Orchestra. Pokial ich ešte nepoznáte, oplatí sa prísť pozrieť si túto mnohočlennú kapelu vyznávajúcu štýl ska, ktorú ponúka hudobná scéna od našich južných susedov.

Je sa teda na čo tešiť, posledná veľká festivalová akcia v tomto roku sa koná v PKO tento piatok, takže by sme tam nemali chýbať.

Informácie nám poskytol Ján Trstenský, spoluorganizátor festivalu.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Hex, Janko Lehotský, Le Payaco, Para, Polemic, Puding Pani Elvisovej, United Flavour