Richard Müller zavŕšil svoj tohtoročný comeback naozaj dokonale – vrátil sa nielen na koncertné pódiá, no aj do prvej trojky v hudobnej ankete Slávik. V sobotu 28. novembra počas priameho televízneho prenosu získal tretie miesto. Pred rokom sa v celkovom rebríčku Richard umiestnil na desiatej priečke, polepšil si teda pozíciu o sedem miest. Vďaku za to vyjadril predovšetkým svojim priaznivcom:

"Veľmi tomu pomohlo turné. Dá sa povedať, že Slávik bol jeho vrcholom a zhmotnením toho, ako sme sa mohli stretávať s fanúšikmi a aké boli koncerty," teší sa Richard.

Výsledky Slávika sa aj nominovaní umelci tradične dozvedeli až počas priameho televízneho prenosu. Zatiaľ čo v prípade Petra Cmorika či Mira Žbirku sa viac-menej očakávalo, že sa umiestnia veľmi dobre, Richard Müller mal dôvod na nervozitu.

"Cítil som ju skôr pred hraním," vysvetľuje. "Vždy totiž trochu záleží na náhode, či bude všetko šliapať tak ako má. Tentoraz sa to stalo, takže som veľmi rád."

Spolu so skupinou odspieval v novej, svižnej úprave jeden zo svojich najväčších hitov 'Po schodoch'. Pri preberaní bronzového Slávika Richard Müller poďakoval nielen fanúšikom, no aj priateľke Vande a manažérovi Adnanovi Hamzičovi.

!Práve on ma postavil na nohy. Nikdy v živote sa mi niečo také intenzívne zo strany druhej osoby nestalo, vždy som to musel nejako zvládnuť sám, bez pomoci kohokoľvek. Teraz som mal pomoc práve v ňom a vo Vande."

Richardov úspešný návrat a forma, v akej sa na Slávikoch predstavil, príjemne prekvapila aj jeho kolegov. "Veľmi sa z toho teším," povedal Peter Cmorik. "Kedysi som Richardovi Müllerovi nevenoval až takú pozornosť, no ako som dozrieval, zistil som, že je to človek, ktorý v sebe nesie veľký odkaz, veľké texty a veľké pravdy. Druhého tak emočne odhaleného človeka v hudobnom biznise asi nenájdeme."

Podobne reagoval aj čerstvý držiteľ strieborného Slávika Miro Žbirka. "Je to pre neho určite výborná vzpruha, že sa mu podaril comeback. Poznám ten pocit."

Richard Müller však svoj tohtoročný úspešný návrat Slávikom neuzatvára. Pomyselné finále príde 13. decembra. Celé jedno kolo súťaže Česko-slovenská Superstar bude venované práve jeho pesničkám. Pri tejto príležitosti sa zúčastní priameho prenosu. Počas neho vraj prekvapí slovenských a českých divákov niečím výnimočným. Viac podrobností sa má dostať na verejnosť už čoskoro, naše zdroje tvrdia, že je sa naozaj na čo tešiť...

Text: Eva Bacigalová, Peter Lehotský
Foto: Forza, a. s.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller