Miro Jaroš sa môže pochváliť unikátom, ktorý na Slovensku nemá obdobu. Z jeho albumu 'Tlaková níž' sa hitom stala už šiesta skladba nazvaná 'Na dne mora'. V súčasnosti je štvrtou najhranejšou slovenskou pesničkou v slovenských rádiách.

Jej autorom je populárny izraelský hudobník Idan Raichel, ktorý s ňou už v roku 2002 dosiahol obrovský úspech na domácom teritóriu.

Až tento rok dal Mirovi Jarošovi povolenie naspievať ju so slovenským textom.

Pesnička si zachovala svoj príťažlivý exotický sound, ďalší "slovanský" rozmer jej dal vokál hosťujúcej Petry Humeňanskej.

"Vždy sa mi jej hlas veľmi páčil, aj keď využíva hlavne svoj dolný register a spieva hlbším hlasom. V tejto skladbe však zachádza až do falzetu, takže veľa ľudí ju v nej dokonca ani nespoznáva," hovorí Jaroš.

V priebehu novembra skompletizoval k hitu 'Na dne mora' aj klip, unikátne video s množstvom nových obrazových trikov, ktoré sa doteraz používali predovšetkým vo filmoch. O vizuálnu podobu piesne sa postaral režisér a producent Martin Hudák.

"Zhodli sme sa na tom, že príbeh sa bude odohrávať na morskom dne. Na videu sme pracovali takmer tri mesiace, keď sa však pozerám na výsledok, som veľmi spokojný. Skutočne sa cítim akoby sme boli v podmorskom svete, kde nám robia spoločnosť morské živočíchy."

Vo videu účinkujú obaja hlavní protagonisti – Miro Jaroš aj Petra Humeňanská ako krásna, no opustená morská víla. Klip zverejnili na internete 1. decembra, len za prvé tri dni si ho pozrelo viac ako 40 tisíc záujemcov.


Miro Jaroš & Petra Humeňanská: 'Na dne mora' (2009)

Miro Jaroš s Petrou Humeňanskou zaspievajú skladbu 'Na dne mora' na svetovom finále súťaže Mrs. Globe, ktoré sa uskutoční 13. decembra v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Text: Eva Bacigalová
Foto: Adrián Hoc

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš