Už od leta sa v kuloároch pošepkávalo o prípravách sólo albumu kontroverzného Rytmusa. Interpret sa však trošku prerátal. Plánovaný októbrový dátum sa musel zmeniť. O tom, čo rapera zdržalo sa môžeme iba dohadovať.

Plánovaný sólový album nesie sebavedomý názov - 'Král'. A ako kráľ si spevák s jeho vydaním dával na čas.

Verejnosť tápala a kládla si otázku, či sa jedná o jeden zo spevákových rozmarov alebo premyslený marketingový ťah, ktorým si Rytmus plánuje zvýšiť predajnosť.

"Nie je to o tom, že by som bol pánko, ktorý nedrží slovo a termíny. Chcem vydať kvalitný album, na ktorý sa s odstupom času pozriem a budem o nom stále rovnako presvedčený. Vydanie albumu sa odsunulo na 30. novembra. Práca so zahraničnými kolegami si vyžiadala viac času," vyjadril sa Rytmus pred pár týždňami.

Za odklad oficiálneho vydania môže teda spevákova dôslednosť. Pri tvorbe sólovky si privolal na pomoc zahraničných producentov a hostí, ako napríklad Mada Skilla, ale aj domácich hudobníkov Tomyho či Igora Kmeťa.

Je logické, že ak sa na tvorbe albumu podieľalo viac ľudí a interpretov, príprava, zber materiálu a nahrávanie boli náročnejšie na čas.

Obdivovatelia Rytmusovej tvorby však nemusia vešať hlavy. Album je už von – do života bol uvedený pred pár dňami, v stredu 9. novembra. A krstil sa naozaj netradične – prostredníctvom jedného internetového portálu.

Zdroj: Neopublic

Súvisiaci interpreti: Rytmus