Zostávajúci členovia kedysi kultovej britskej formácie Oasis pripravujú podľa portálu NME.com prvý album, na ktorom sa Noel – jeden zo súrodencov Gallagherovcov a zakladateľov skupiny – nebude podieľať.

Hoci hudobníci okolo Liama Gallaghera zatiaľ fungujú bez mena – názov Oasis nepoužívajú – na verejnosť prenikli informácie hovoriace o tom, že budúce leto bude avizovaný album na svete.

"Chcel by som to mať von do júla 2010," prezradil Liam Gallagher jednej talianskej rozhlasovej stanici, ktorú cituje NME.com. "Už máme hotové asi tri piesne a znejú naozaj úžasne."

O novom materiáli povedal aj to, že "nejdeme novým smerom. Nerobíme reggae alebo rap. Bude to možno sviežejšie a viac energické, o nejakom veľkom odklone od doterajšej tvorby hovoriť nemôžeme," uzavrel.

Na Liamovych novinkách sa podieľajú obaja doterajší členovia Oasis – Andy Bell a Gem Archer.

Oasis vznikli v roku 1991 v britskom Manchestri, no už od svojho založenia bola ich kariéra poznačená ostrými a otvorenými spormi medzi starším Noelom a mladším Liamom. Ich vzájomná umelecká spolupráca však nachádzala silnú odozvu nielen na Britských ostrovoch ale aj po celom svete. Do hudobnej histórie sa nezmazateľne zapísali už svojimi prvými dvoma albumami z polovice 90. rokov - 'Definitely Maybe' a '(What´s the Story) Morning Glory'. Oba počiny sa považujú za to absolútne najlepšie, čo vo Veľkej Británii za posledných 50 rokov vyšlo. Tretí album 'Be Here Now' sa zase stal najrýchlejšie sa predávaným v histórii. Dovedna sa im po celom svete podarilo predať viac ako 50 miliónov albumov.

Text: Peter Lehotský, NME.com, SITA
Foto: OasisNet.com

Súvisiaci interpreti: Oasis