Sviatky pokoja a lásky si ľudia často spájajú so starosťami, čo komu dať, nasleduje maratón nakupovania na poslednú chvíľu a prázdne peňaženky. Populárne osobnosti slovenského šoubiznisu sú na tom rovnako ako bežní smrteľníci.

Slovenský rockový spevák Peter Cmorik si na darčeky vyhradzuje doslova päť minút pred dvanástou.

"Ja si toho dvadsiateho druhého všimnem, že už nemám na kupovanie darčekov ani čas," povedal 29-ročný Cmoro, ktorý už po tretíkrát sviatkoval so starými rodičmi na Krásnej Hôrke.

Víťaz piateho ročníka súťaže Coca-Cola PopStar, pesničkár Bystrík, kupovanie darčekov pre svojich známych doslova nenávidí. Problém mu najviac robí vybrať vhodnú vec pre ženu. Sú naňho asi príliš komplikované. Nákupy sú pre neho tiež šprintom na krátku trať, keďže sa po nich zháňa 23. alebo až 24. decembra. Na rozdiel od niektorých v tom vidí jednoznačne výhodu. "Vtedy sú aspoň veľké výpredaje," pochvaľoval si hudobník aj tento rok.

Mladá speváčka zastupujúca slovenskú r'n'b scénu Zdenka Predná má to šťastie, že v ich rodine sa darčeky nedávajú vo veľkom. "My sme radi, že sme spolu. S darčekmi to nepreháňame," povedala 25-ročná rodáčka z Banskej Štiavnice, ktorá aj tento rok trávila sviatky doma s rodičmi a štvornohými domácimi miláčikmi. Nechýbal ani jej aktuálny priateľ Dušan Maruňák, tanečník zo Street Dance Academy.

Frontman jedenej z najpopulárnejšej slovenskej skupiny No Name Igor Timko je príkladom toho, že darčeky sa dajú nakupovať systematicky a dni pred Vianocami nemusia byť nutným utrpením. "Nakupujem postupne po kadejakých nákupných centrách. Nie je to ťažké, keď svojho partnera počúvate po celý rok. Viete tak, čo chce," uzavrel 29-ročný manžel a otec dvoch detí. Práve pre svojich drobcov, dvadsaťmesačnú dcérku Ivanku a tri a polročného syna Jakuba, vyberá darčeky starostlivo. "Už sú vo veku, kedy rozoznávajú a pýtajú sa, kedy už budú darčeky," dodal spevák.

Na vianočných darčekov si dáva záležať aj zaneprázdnený slovenský tanečník a choreograf Laci Strike. Napriek zhonu si nájde čas a snaží sa kupovať nápadito. "Ja nie som ten typ, že dám peniaze a vybavené. Aj keď som zaneprázdnený, tak sa snažím pohnúť rozumom a vymyslieť naozaj vhodný darček pre každého. Veď poznám obdarovaného," prezradil vedúci bratislavskej tanečnej školy Street Dance Academy.

--
Text: Lea Podstanická
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Bystrík, No Name, Peter Cmorik, Zdenka Predná