Pred dvoma týždňami odpremiéroval Richard Müller svoju celkom novú skladbu 'Už' v priamom prenose programu Česko Slovenská SuperStar. Ešte pred koncom roka avizuje prípravu celého nového albumu.

Richard Müller dodržal sľub. V roku 2009 absolvoval úspešné comebackové turné, vrátil sa do prvej trojky v ankete Slávik, jeho hity zneli aj v súťaži Česko Slovenská SuperStar.

Richard fanúšikom ponúkol aj novinku s názvom 'Už'. Autorom hudby aj textu piesne je Richard Müller, o moderný elektronický sound skladby sa postarali producenti Peter Graus a Tomáš Zubák.

Nebola to ich prvá vzájomná spolupráca: "Spravili sme spolu aj legendárnu pesničku 'Nahý 1', tá však nikdy neuzrela svetlo sveta," vysvetľuje Richard. "Firma, ktorá ma vtedy zastupovala, sa rozhodla, že by nerobila dobre mojej ďalšej kariére."

Kontroverzná pesnička sa v rádiách vysielala len niekoľko týždňov, potom ju na žiadosť hudobného vydavateľstva Richarda Müllera museli z playlistov stiahnuť. "Nahý bola skôr skladba našej vtedajšej kapely B3, do ktorej Richard len niečo dospieval," spomína na spoluprácu spred desiatich rokov Peter Graus. "Nový singel je však striktne Richardova pesnička. Povedal nám, že by sa chcel oblúkom vrátiť na začiatok svojej kariéry a urobiť platňu, ktorá bude znieť elektronicky a súčasne."

Opätovnú spoluprácu začali prípravou singlu 'Už'. Pre dosiahnutie dokonalého výsledku si pozvali na nahrávanie dokonca aj speváčku Tinu, čo príjemne prekvapilo aj Richarda Müllera: "Peter Graus sa ma len spýtal, či by mi v pesničke prekážala vokalistka. Povedal som, že vôbec nie, uvidíme výsledok, a potom sa spoločne rozhodneme. Tinu považujem za veľmi dobrú speváčku."

Nový singel 'Už' je rádiách iba krátko, no Richard má naň len priaznivé odozvy. Sú pre neho úžasnou motiváciou, veď v najbližších mesiacoch by chcel pripraviť materiál na celý album. Aj ten zrejme vznikne v spolupráci s Petrom Grausom a Tomášom Zubákom.

"Ak obe strany budú mať pocit, že toto je to, čo sme chceli, začali by sme robiť na veľkej platni," hovorí Graus. "Richard nám už ukázal svoje ďalšie pripravené texty, z ktorých sme nadšení. Naša spolupráca by teda mala dostať jasné kontúry a postupne začneme robiť pesničky, z ktorých budeme vyberať na album."

Aj ďalšie skladby by mali mať podobný sound ako čerstvá novinka 'Už'. Nová veľká platňa Richarda Müllera sa na trhu objaví na jar 2010.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytol informácie manažment Richarda Müllera.
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Richard Müller