Popradská kapela môže tento rok pokojne označiť za svoj najúspešnejší. Na jeseň vydali chalani debutový album a popri koncertovaní sa už stihli pustiť do príprav nového hudobného materiálu. V roku 2010 budete o City určite počuť!

Uplynulý rok hodnotí skupina nasledovne: "Bol to náročný, v mnohom poučný a celkovo úspešný rok. Dokončili sme nahrávanie nášho debutového albumu SimpliCity. Vydali sme ho a v "nefyzických" formátoch umiestnili v celosvetových distribučných sieťach (iTunes, Napster, eMusic, Mediamarkt, atď.) prostredníctvom rakúskej spoločnosti Rebeat. Na CD album vyšiel vďaka piešťanskej Agentúre Duna."

"Okrem toho kapela veľa koncertovala a postupne vznikali i nové skladby - materiál na ďalší album. Veľkú radosť máme z muzikantského, skladateľského a aranžérskeho vyzrievania súčasnej zostavy, počas roka sa udial značný progres aj v tejto oblasti," dodávajú členovia City.

V budúcom roku chce kapela aj naďalej pokračovať v nastúpenom trende: "Radi by sme hrali hudbu, ktorá má úprimný výraz, neštylizovali sa do umelých póz... A radi by sme našu hudbu posúvali bližšie k publiku všetkými dostupnými prostriedkami - predovšetkým cez živé hranie. Ak dostatočne dozrie nový hudobný materiál, radi by sme sa pustili do nahrávania ďalšieho albumu, na ktorý sa už teraz, spolu s našimi skalnými poslucháčmi a fanúšikmi, veľmi tešíme."

Čo priniesol rok 2009 a aké plány do nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Lukáš Mlynárčik

Súvisiaci interpreti: City