Hviezda televíznej šou Britain's Got Talent Susan Boyle je so svojím albumom 'I Dreamed a Dream' už mesiac na čele rebríčka Billboard 200. V rebríčku za minulý týždeň na ňu nestačila ani soulová diva Alicia Keys, ktorej nový album 'The Element of Freedom' je na druhom mieste.

Pre Aliciu Keys je to vôbec prvý album, ktorý týždeň po vydaní nie je na čele amerického rebríčka. Jej tri štúdiové albumy a live album 'Unplugged' boli vždy suverénnymi jednotkami. V aktuálnom týždni by bola favoritkou ďalšia hviezda Mary J. Blige ale priebežné čísla predaja ukazujú, že zrejme aj ona bude musieť skloniť hlavu pred 48-ročnou Britkou.

Album Susan Boyle sa navyše môže stať vôbec najpredávanejším albumom roka v USA. Počas jediného mesiaca v predaji si ho totiž kúpilo takmer 2,5 milióna fanúšikov. Na zatiaľ najpredávanejší 'Fearless' od Taylor Swift jej chýba necelých pol milióna predaných kusov a o všetkom rozhodne práve predajnosť z posledného týždňa roku 2009.

Susan Boyle má už na konte jedno tohtoročné absolutórium. Záznam z jej fantastického prvého vystúpenia pred porotou Britain's Got Talent má na Youtube vyše 120 miliónov pozretí a je tak na tejto stránke vôbec najsledovanejším videom roku 2009. Práve vďaka Youtube sa žena, ktorej talent ešte pred rokom nikto nepoznal, stala za krátky čas hviezdou nielen v Británii ale aj za oceánom.

--
Zdroj: Billboard.com, Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Susan Boyle