Elektronický "beatmaker" Foolk považuje rok 2009 za mimoriadne úspešný najmä pre slovenských producentov, keďže sa viacerí z nich dokázali výraznejšie presadiť za hranicami. On sám si v júni v Prahe zahral popri jednej z najväčších postáv americkej experimentálnej elektroniky - Daedelusovi.

"V oblasti domácej hudby som zachytil pomerne slušný prielom. Slovenská produkcia nepochybne začína byť zaujímavá aj vonku. B-Complex, L Plus, Raganova, Smote... a to som si spomenul iba na niekoľko málo mien zastupujúcich elektroniku, ktoré v ostatnom roku zaujali aj mimo domova. Gratulujem!"

V budúcom roku chce Foolk, ako inak, vydávať a hrať... "Čaká ma veľa práce na svojej hudbe, tak si želám len toľko, aby vyšla do sveta podľa plánov. O to väčšia radosť bude hrať naživo pre publikum, ktoré ju pozná. Na to všetko sa teším."

A my sa zase môžeme tešiť z toho, že jeho EPčko 'Lush Hour' je aj naďalej dostupné voľne k stiahnutiu na stránke labelu 56STUFF. "Za prvých 20 dní si má cez 1500 downloadov z celého sveta a pozitívne recenzie v blogosfére," prezrádza Foolk, ktorý 8 skladieb na novom EP zaraďuje do žánrov ako wonky či glitch-hop, aj keď mu to nie je príliš po vôli. "Nemám rád tieto urbánne škatuľky, ale aj môj label ich používa. Ja to volám "poskrúcaný abstraktný hip-hop" Tam som sa pozvoľna vyprofiloval."

--
Foto: Magdaléna Vinterová (1, 2), Igor Daniš (3) - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Foolk