Festival Topfest zverejňuje ďalšie hviezdne mená na prvý letný prázdninový víkend tohto roka. 2. a 3. júla na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom aj tento rok stretnete českú stálicu Kabát. Topfest bude zároveň jedným z troch česko-slovenských miest, kde tento rok zahrá v rámci svojho comebacku skupina Inekafe.

7. ročník festivalu na Zelenej Vode znamená zároveň aj siedmu účasť megaúspešnej českej skupiny, ktorá má aktuálne na konte ďalšieho Českého slávika. Minulý rok sa skupina Kabát napriek 20. výročiu hrania v súčasnej zostave šetrila a odohrala iba dva exkluzívne koncerty.

Jeden z nich sa odohral práve na Topfeste, kde boli viac ako vydareným sparing partnerom americkým Limp Bizkit. Druhý koncert s prívlastkom narodeninový sa odohral v septembri v Prahe na Vypichu. S účasťou 55 tisíc fanúšikov vtedy prekonali aj Madonnu, na ktorej koncert mesiac predtým prišlo o 15 tisíc fanúšikov menej.

Líder skupiny Pepa Vojtek sa stihol hneď v druhý deň roku 2010 po tretíkrát oženiť a teraz sa už teší opäť do práce. Začínajú mu skúšky na ďalší muzikál, so skupinou Kabát sľubujú nový album a okrem toho už stihli potvrdiť svoju účasť na slovenskom festivale, kde ako jediná kapela ani raz nechýbali. "Koncert na Topfeste - to je koncert pre priateľov, s ktorými sa pravidelne stretávate ako s rodinou..." povedal na adresu festivalu "mladoženáč" Pepa Vojtek.

Fanúšikov slovenskej punkovej scény určite potešila tohtotýždňová správa o comebacku skupiny Inekafe. Návštevníci Topfestu si jej v roku 2010 budú môcť vychutnať ako prví na Slovensku 3. júla. Topfest ešte minulý rok zverejnil meno prvého z headlinerov - Megadeth, ktorých na lineupe zatiaľ dopĺňajú skupiny Desmod, Horkýže Slíže, Citron, Harlej, Škvor, Grobiani, Bank of Joe, Mad Frequency, Devil Street 13, Aurora (Maďarsko), The Fialky, Vision Days, Rómeó Vérzik (Maďarsko), MF, Pyopoesy a ďalší.

Vstupenky na Topfest 2010 sú v predaji v sieti Ticketportal.sk. Okrem limitovaného počtu dvojdňových permanentiek za špeciálnu cenu 30€ je v predaji aj limitovaný počet VIP vstupeniek za 65€, ktoré zaručujú komfort vlastnej tribúny na sedenie, vyhradených toaliet, jedla a nealka zadarmo počas oboch festivalových dní.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Topfest.

--
Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Inekafe, Kabát