Denník The Times nedávno zverejnil zoznam zásadných počinov pre rok 2010. Medzi šiestimi spomínanými titulmi nájdete hneď štyri, ktoré sa objavia v prvých mesiacoch na značke EMI. Nové albumy od Gorillaz, Goldfrapp, Corinne Bailey Rae a Hot Chip sú medzi najočakávanejšími novinkami roku.

Elektro freakový Hot Chip už z albumu 'One Life Stand' stihli zverejniť pilotný singel. Titulná skladba je klasickou ukážkou eklektickeho prelínania štýlov, na aké sme v podaní skupiny zvyknutí a akého sa nám i na novom albume dostane v dostatočnom množstve. Album vychádza 8. februára.

Vskutku zaujímavé správy sa objavujú v súvislosti s chystaným albumom Gorillaz. Spevák Damon Albarn, vodca projektu, už oznámil, že pôjde o najpopovejšiu nahrávku zoskupenia. Odhalil mená hostí, ktorí sa na albume podieľajú. Zoznam je fakt pestrý - vedľa undergroundovej legendy Lou Reeda a soulového veterána Bobbyho Womacka sú avizovaní rapperi Snoop Dogg a Mos Def, rocková skupina The Horrors. Najväčším prekvapením bude účinkovanie hlavnej postavy skupiny Bee Gees, speváka Barryho Gibba. Vydanie albumu 'Plastic Beach' je naplánované na 8. marca.

Speváčka CORINNE BAILEY RAE sa eponymným debutom presadila nielen doma v Anglicku, kde predala skoro milión kopií, ale taktiež za oceánom. Album jej vyniesol hneď tri nominácie na ceny Grammy! Nečakaná smrť manžela, ktorý sa v decembri 2008 predávkoval kombináciou methadonu a alkoholu, odsunula vydanie druhého albumu až na tento rok. Platňa 'The Sea' výjde 1. februára a podľa dostupných informácií bude ovplyvnená počiatočnou tvorbou Vana Morrisona a tiež pesničkárom Jeffom Buckleym.

Štvrtou očakávanou novinkou bude album dua Goldfrapp. Dvojica hlásí ďalšie štýlové rendez-vous, tentokrát charakterizované ako stretnutie talianskeho diska s West Coast popom osemdesiatych rokov. Ako premenu príjmu alternatívne naladení priaznivci, sa ukáže onedlho. Pilotný singel 'Rocket' bude k dispozícii čoskoro, album 'Head First' potom v marci 2010.

Zdroj: EMI Music

Súvisiaci interpreti: Corinne Bailey Rae, Goldfrapp, Gorillaz, Hot Chip