Po prvýkrát vo svojej kariére sa Richard Müller ocitol pred mikrofónom nie ako spevák, ale ako dabingový herec. V novej animovanej rozprávke z produkcie Walta Disneyho 'Princezná a žaba' prepožičal svoj hlas postave krokodíla Louisa.

Ponuku Richard dostal od svojho bývalého kolegu, bubeníka skupiny Banket Dušana Hájeka z filmovej distribučnej spoločnosti Saturn Entertainment. Tá zastrešuje okrem iného aj výrobu slovenských verzií Disneyho filmov. "Jedného dňa mi Dušan zavolal a povedal, že v novom filme je postava krokodíla, ktorého hlas v origináli je veľmi podobný môjmu. Spýtal sa ma, či by som bol ochotný si to vyskúšať," vysvetľuje Müller.

Ochota bola, no o spôsobe práce v dabingu Richard veľa nevedel. "Myslel som, že stačí, keď raz navštívim štúdio a bude to hotové. Ono to ale hneď hotové nebolo! Trvalo to dokonca dosť dlho, no napokon sme sa prepracovali k úspešnému výsledku."

Richard Müller vo filme 'Princezná a žaba' dabuje postavu krokodíla Louisa. "Je to optimista, navyše je muzikant, ale nesúvisí to s tým, že aj ja mám podobné povolanie."

Ďalším postavám v snímke svoje hlasy prepožičali Helena Krajčiová, Vladimír Kobielsky, Martin Nahálka, Matej Landl, Michal Hudák či Dušan Kaprálik, skladby do nej naspievali okrem aj Peter Lipa alebo Janette Švoňavská. V pesničke 'Keď budeme ľuďmi' účinkuje spolu s Helenou Krajčiovou a Viliamom Csontosom aj Richard Müller. "Som hrdý na to, že moja práca napokon dobre dopadla a vyskúšal som si niečo, čo som predtým nikdy v živote nerobil," dodáva.

Disneyovka 'Princezná a žaba' bude mať na Slovensku premiéru 18. februára.

Zdroj: manažment R. M.
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk, Saturn Entertainment

Súvisiaci interpreti: Richard Müller