Kapela Tučnolist po piatich rokoch pôsobenia na hudobnej scéne, po troch nahratých demách ('Tuční diktátori', 'Prvé puky' a 'Piškóty') a po dvesto odohratých koncertoch sa už môže popýšiť aj prvým oficiálnym nosičom. Debut s názvom 'DoPopuKu' prináša zároveň aj nový Tučnolist s novým nadupanejším zvukom, s novými syntetizátorovými zvukmi a pestrejšou paletou použitých nástrojov.

Pod producentskú taktovku sa podpísal známy slovenský producent a hudobník Marek Rakovický (Lavagance) a jeho výrazný rukopis na albume je neodškriepiteľný.

Piesne majú vďaka nemu nový veľmi špecifický drive a otvorili výrazu a možnostiam kapely nové dimenzie. Skupina v zostave Jany (spev), Rady (gitara, vokály), Gregory (gitara), Gordony (basová gitara) a Majáky (bicie) nahrávala väčšinu piesní v Marekovom štúdiu, no v rámci experimentovania zavítala aj do štúdia Medveďa (Para, Sako), kde sa podarilo nahrať tri skladby, do ktorých prispeli Pino (Pudink Pani Elvisovej) a Apache (The Stares) nenahraditeľnými syntetizátorovými zvukmi.

Hosťovaním kapelu poctili: Veslo – akordeón (Vetroplach), Eva Kenderessy (spev), Lenka Ferencová (priečna flauta) a Križo (lesný roh). Textovo sa na piesňach z väčšej časti podieľa Rady a v troch prípadoch aj Jany.

Hudbu si kapela skladá tiež sama a je v nej evidentná snaha o tanečnosť, hravosť či zasnívanosť.

Tučnolist: 'DoPopuKu' (2010)

01. Toto môžem
02. Výnimočný
03. Narcis
04. Iluminovaná
05. St. Trópez
06. Koncertná
07. Post-pop beat
08. Zimná rozprávka
09. Deva
10. Tabatierka

Redakciu portálu Hudba.sk informovala skupina Tučnolist.

Súvisiaci interpreti: Tučnolist