Jeden z najväčších objavov súčasnej rockovej scény, dánska kapela Volbeat sa v rámci svojho európskeho turné predstaví 1. marca v bratislavskom klube Randal. Ako support vystúpi nemecká kapela The Bulletmonks.

Prestíž kapely Volbeat na hudobnej scéne stúpa ako kométa. V minulom roku si ich vybrala slávna Metallica ako predkapelu na svojom americkom turné Death Magnetic US Tour 2009 a tento rok si Dáni účasť na "monster akciách" zopakujú znova, pretože boli prizvaní k účasti na putovnom festivale Sonicsphere, kde sa na pódiu okrem Metallicy stretnú aj s ďalšími legendami ako Slayer, Anthrax či Heaven & Hell.

Slovenským fanúšikom hardrocku a metalu sa tak ponúka skvelá šanca vzhliadnuť živé vystúpenie tejto mimoriadne zaujímavej formácie, ktorá do Bratislavy príde predstaviť svoj zatiaľ posledný album 'Guitar Gangsters & Cadillac Blood'. V rodnom Dánsku ale aj v ďalších európskych krajinách zaň pozbierali viacero prestížnych ocenení.

História Volbeat sa datuje k začiatku tohto tisícročia, kedy ju založil gitarista a spevák Michael Poulsen. Debutový album 'The Strength/The Sound/The Songs' vyšiel v roku 2005 a už vtedy bolo jasné, že sa rodí niečo veľmi zaujímavé, čo jasne dokazovali aj reakcie fanúšikov a odbornej kritiky. Volbeat na debute predstavili svoje typické ingrediencie - kombináciu klasického rock'n'rollu tak, ako ho poznáme z dôb kráľa Elvisa, s moderným groovy zvukom a uhrančivým Poulsenovým vokálom.

Druhý album 'Rock the Rebel/Metal the Devil' už spôsobil poriadny rozruch a v Dánsku dokonca získal cenu za najpredávanejší album roka. Zatiaľ posledným dlhohrajúcim dielom Volbeat je album 'Guitar Gangsters & Cadillac Blood', ktorý ponúka pravdepodobne to najlepšie čo táto formácia vytvorila a ich vlastný hudobný štýl začínajú fanúšikovia i kritici nazývať groovy'n'roll. Volbeat je totiž našľapaný hardrockový stroj chŕliaci chytľavé refrény a za mikrofónom stojí niekto, kto vám svojimi vokálnymi kreáciami bude najviac pripomínať speváka zo sprievodnej kapely Elvisa Presleyho.

Potenciál tejto formácie však, zdá sa, ešte stále nie je vyčerpaný. Ich európske koncerty sú dávno dopredu vypredané a Bratislava sa má na čo tešiť, keďže klubové turné v našich končinách bývajú u takto rozbehnutých kapiel skutočnou raritou. Ako predkapela vystúpi mladá nemecká hardrocková kapela The Bulletmonks, ktorá vo svojej hudbe kombinuje štýly rocku, metalu a blues.

Volbeat (DEN) - 1. 3. 2010, Bratislava: Randal Club
support: www.shindy.cz. Viac informácií nájdete na webe
www.obscure.cz
alebo na tel. čísle +420 774 220 183.

Súťaž o 2 x 2 voľné vstupy prebieha TU.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion.

Súvisiaci interpreti: Metallica