Hlavné mesto Slovenska sa môže tešiť na oživenie klubovej scény. V novootvorenom kultovom priestore v budove YMCA (bývalý Babylon) to po januárovej premiére, ktorou bol koncert a krst CD skupiny Karpina (reportáž+foto), začína opäť žiť pod novým názvom Majestic Music Club.

Už túto sobotu ho navštívi Aneta Langerová s kapelou, na budúci štvrtok (25.2.) tu vystúpi Desmod a o tri dni neskôr (28.2.) MMC zastreší metalový sviatok Pagan Fest. Od marca do júna 2010 je zatiaľ ohlásených ďalších päť podujatí - koncert kultovej EBM kapely Nitzer Ebb, Minikvas Warm Up, či koncerty kapiel N.O.H.A., Uriah Heep a českej legendy Tři sestry.

Aneta Langerová, ktorá sa v sobotu 20.2. predstaví v MMC v rámci Aneta Tour 2010, už dávno nie je len víťazkou SuperStar. Má na konte niekoľko ocenení Český slavík či Anděl, pravidelne víťazí na udeľovaní cien televíznej hudobnej stanice Očko. Jej debutový album 'Spousta andělů' sa predal v náklade 128-tisíc kusov, čím Aneta získala osemnásobne platinovú platňu. Bratislava bude treťou zastávkou na turné k novému albumu 'Jsem' (recenzia), ktoré štartuje dnes večer v Ostrave.

Skupinu Nitzer Ebb, ktorá v MMC vystúpi v pondelok 8. marca, charakterizuje electronic body music (EBM) v kombinácii s industrialom. Partička pochádza z britského Chelmsfordu a v rámci zvojho žánra patrila a stále patrí k absolútnej špičke. O ich kvalitách svedčí aj fakt, že na svoje turné si ich ako support vybrali takmer rovesníci z Depeche Mode. Mimochodom, tieto dve kapely spája okrem priateľstva aj množstvo spoločných projektov. O dlhoročných vzťahoch svedčí aj fakt, že na poslednom albume Nitzer Ebb v jeho bonusovej edícii 'Industrial Complex' sa nachádza aj remix jednej zo skladieb, o ktorý sa postaral Alan Wilder - bývalý člen Depeche Mode.

V prvej polovici roka 2010 si v novom klube prídu na svoje aj fanúšikovia metalu (Pagan Fest), tanečnej elektroniky v živom prevedení (N.O.H.A.), či milovníci klasického rocku (Uriah Heep). Zaujímavý program sľubuje aj warm up festivalu Minikvas, o ktorom vám onedlho priniesieme bližšie informácie. Priestor s kapacitou 800-1000 návštevníkov je ideálny aj na koncerty populárnych domácich interpretov (Desmod), či legendárnych undergroundových kapiel, ktorý síce nevypredajú športovú halu, no iné bratislavské kluby sú na ich koncerty príliš malé (Tři sestry).

Majestic Music Club, skrátene MMC, sa nachádza na križovatke ulíc Šancová a Karpatská v budove známej ako YMCA. V starých priestoroch vyrástol moderný vynovený klub, ktorý sa stane hrdým nástupcom svojho slávneho predka. V bývalom Babylone v minulosti koncertovali hviezdy ako Evergrey, I AM X, Kollerband, Maceo Parker, George Clinton & Funkadelic Parliament, Joe Zavinul, Living Colour, The Exploited, Dan Bárta či Monkey Business. Klub bol aj dejiskom legendárnych podujatí ako Slet bubeníků či Pohodokvas. Plány súčasných majiteľov klubu sú jasné: nadviazať na tradíciu a priviezť do Bratislavy veľa dobrej hudby. Hlavné mesto Slovenska si takýto klub dlho pýtalo.

Najbližší program Majestic Music Clubu podľa oficiálnej stránky Openrock.sk:

20. február - Aneta Langerová (turné k albumu 'Jsem'), 20:00
25. február - Desmod, 20:00
8. marec - Nitzer Ebb, 20:00
16. apríl - Minikvas Warm Up, 20:00
30. apríl - N.O.H.A., 20:00
5. máj - Uriah Heep, 20:00
9. jún - Tři sestry (turné k 25. výročiu), 20:00

Zoznam koncertov na najbližšie mesiace však určite nie je uzavretý a ďalšie budú ešte pribúdať. Na stránke klubu zatiaľ nie je uvedený krst nového CD skupiny Para, ktorý kapela na svojej oficiálnej stránke už ohlásila na 17. marec 2010 a uskutoční sa práve v MMC.

--
Text: Patrik Marflák
Zdroj: Publique
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk (1-5), Publique (6,7)

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová, Nitzer Ebb