Obľúbená festivalová kapela Para onedlho uvedie na trh svoj piaty štúdiový album. Názov 'Povstanie' dostal podľa jednej zo skladieb na albume, dohromady na ňom skupina ponúkne jedenásť nových piesní. Okrem nich nájdu fanúšikovia na CD aj krátky dokument z nahrávania, ktoré sa uskutočnilo počas troch zimných mesiacov v Bratislave.

Autorsky sa na albume podpísali viacerí muzikanti z kapely, nové nápady tak vznikali v Londýne ale aj na samote na strednom Slovensku. Presný dátum vydania zatiaľ nebol oznámený, no v éteri už rotuje prvý rádiový singel 'Zatancuj'.

Známy je aj termín a miesto krstu - 17. marca v novom Majestic Music Clube, čiže v rovnakom priestore, v ktorom pred piatimi rokmi natočili svoje zatiaľ jediné koncertné DVD 'Live at Babylon' (2006). Podľa informácií od vydavateľstva Sony Music vyrazí Para hneď po vydaní albumu na celoslovenské koncertné turné, na ktorom zároveň oslávi 15 rokov od svojho založenia.

'Povstanie' prichádza v pravidelnom intervale, v akom kapela v posledných rokoch vydáva svoje albumy - teda po troch rokoch. Predchádzajúcimi štúdiovkami sú albumy 'Veci začnú fungovať' (2000), '1234' (2001), 'Brutálna zostava' (2004) a 'Para' (2007).

--
Zdroj: Sony Music
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: Para