Prvú marcovú stredu sa v Nu Spirit Clube stretnú jazzmani a hudobné celebrity. Bude sa tam krstiť debutový album Tomáša Gajlíka, jedného z najvýraznejších mladých slovenských jazzových klaviristov. Od svojich kolegov sa však odlišuje tým, že okrem jazzu je mu blízky aj hip-hop, R&B a soul.

Práve preto budú 3. marca na krste CDčka s názvom 'More Than One Way' krstné mamy hneď dve, aby boli obe Tomášove polohy rovnomerne zastúpené. R&B a hip-hop bude reprezentovať Tina, zatiaľčo jazzovou krstnou mamou bude Lucia Lužinská. Tomáša budú na koncerte sprevádzať Peter Solárik na bicích a Štefan Bartuš na kontrabase, s ktorými svoj debut nahral.

Na pódiu sa však objavia aj špeciálni hostia - Robo Opatovský, Nikolas Takáč a Milo Suchomel. Práve posledne menovaný známy slovenský saxofonista na koncertnom prevedení albumu 'More Than One Way' nahradí Ricka Margitzu, jednu z legiend svetového jazzu, ktorá na Tomášovom albume účinkuje v dvoch skladbách. O jeho kvalitách svedčí aj fakt, že je posledným saxofonistom, ktorý hral s legendárnym Milesom Davisom.

Po koncerte sa o zábavu postará dvojica DJov Metys a Miko. Hip-hop pre nich znamená skôr umelcov ako Common, Erykah Badu alebo J Dilla a nie "uvrešťané" alebo vokóderové hviezdy z MTV. To dáva záruku, že ich set bude logickým pokračovaním jazzového večera.

Koncert a krst CD 'More Than One Way' - Tomáš Gajlík trio + hostia
3. marca 2010, začiatok o 19:00
Nu Spirit Club, Šafárikovo nám. 7, Bratislava
afterparty: DJ Metys, DJ Miko

Viac informácií o Tomášovi Gajdíkovi nájdete na jeho oficiálnej stránke Tomasgajlik.com.

Redakciu Hudba.sk informoval Radoslav Tomek z Nu Spiritu.

Súvisiaci interpreti: Tina