Kapela Home Made Mutant, ktorá s viacerými personálnymi zmenami funguje už od roku 2002, vystúpi vo štvrtok 11. marca 2010 v bratislavskom Music Gallery Clube a uzatvorí tak jednu kapitolu. Štvrtkový koncert bude pre fanúšikov tejto formácie na dlhší čas poslednou možnosťou vzhliadnuť spoločne na jednom pódiu speváka a klávesáka Maroša Hečka, gitaristu Martina Hasáka a violončelistu Romana Harvana.

Kapela po tomto koncerte odštartuje novú etapu svojej existencie. V týchto dňoch sa už dokončuje nový, diametrálne odlišný album, ktorý sa v máji spolu s ďalšími troma platňami objaví v ponuke nezávislého vydavateľstva Azyl Music.

Do žánrovej škatuľky veľmi ťažko zaraditeľná formácia Home Made Mutant vznikla v roku 2002 z dvoch bývalých členov Free Faces - Maroša Hečka a Marcela Buntaja - a basgitaristu Martina Gašpara. Táto trojka doplnená o množstvo hudobných hostí (vrátane Oskara Rózsu a Andreja Šebana) vydala počas svojej existencie tri rádové albumy - 'High Voltage Resistance' (2003), 'Pitbull Report' (2005) a 'Made Home' (2008). Tieto platne nesú v sebe spoločný podtitul "Trilógia o láske a spolunažívaní" a ukrývajú v sebe viac či menej komorné kompozície z dielne Maroša Hečka, ktoré svojou atmosférou zachádzajú do svetlých aj temnejších melancholických odtieňov a neraz pripomínajú snivé balady z čias Free Faces.

Svoju najkomornejšiu a najintímnejšiu podobu odkryli pesničky "podomácky vyrobeného mutanta" na albume 'Koncert pre pozostalých' (2009), ktorý je de facto živou výberovkou kapely. Tento album nahrala trojica Hečko-Hasák-Harvan, čiže tá istá zostava hudobníkov, ktorá sa vo štvrtok predstaví na koncerte v Music Gallery Clube. Na tom istom pódiu vystúpi v tento večer aj nová tvár vydavateľstva Azyl Music Toni Granko, ktorého spojitosť s kapelou Maroša Hečka je možno väčšia, než by si jeden mohol myslieť...


Home Made Mutant - 'Chcem Sa Hrať' (live @ Kasárne Kulturpark Košice, 23.09.2009)

Pred štvrtkovým koncertom sme vyspovedali dušu skupiny Maroša Hečka s cieľom dozvedieť sa, ako bude vyzerať nová kapitola príbehu Home Made Mutant. Čítajte viac v rozhovore.

--
Autor a foto: Juraj Cagáň
Video: Juraj Cagáň, Zuzana Cagáňová

Súvisiaci interpreti: Home Made Mutant