Horkýže Slíže odštartovali minulý týždeň v Bratislave slovenskú časť svojho najväčšieho turné v histórii pod názvom Topfest 2010 Presents: Horkýže Slíže Tour 54 Dole hlavou. PKO praskalo vo švíkoch a vypredané haly čakali na obľúbených recesistov aj na ďalších koncertoch v Prievidzi a Dubnici nad Váhom. Tento štvrtok ich už čaká domáca Nitra, extra koncert v megastane v Čadci a srdcovka v Červeníku. A opäť sa budú rozdávať gitary!

Dôvody špeciálneho koncertu v Čadci vysvetľuje organizátor Dušan Drobný: "Pôvodné plánované miesto koncertu v kultúrnom dome sme boli nútení pre veľký záujem vymeniť za väčší priestor a keď sme chceli ostať v Čadci, neostávalo nám nič iné, ako si miesto koncertu postaviť."

"Vykurovaný obrovský stan s kapacitou pre takmer 2 500 ľudí staviame priamo na námestí v Čadci!," dodal. Fanúšikovia, ktorým sa neušlo miesto na pôvodnom mieste koncertu, sa teda môžu tešiť nielen z väčšieho, ale hlavne atraktívneho priestoru, ktorý bude na Slovensku pre potreby turné použitý pravdepodobne po prvýkrát.

Pre veľký záujem sa presúva aj koncert 18. marca v Košiciach. Pub Koloseum z rovnakých dôvodov nahradený oveľa väčšou športovou halou Cassosport. Čo na to hovorí spevák "slížov" Peter Hrivnák alias Kuko? "Už prvý koncert v Bratislave naznačil, že sa máme na čo tešiť, publikum bolo fantastické a ja som sa pre to množstvo ľudí cítil ako v 3D svete…Takéto návštevy na našich koncertoch sme ešte nemali! A že sa vypredá aj Prievidza a Dubnica, fantastické!"

"Dúfam, že nám to vydrží až po posledný koncert v Ružomberku, ale tešíme sa tiež do Čadce, kde sme pôvodne ani neplánovali hrať a nakoniec sa nám podarí takýto perfektný a jedinečný zážitok hrať vo veľkom stane – super,“ teší sa z nečakanej fanúšikovskej priazne líder kapely.

Na zvyšných deviatich zastávkach turné čaká na fanúšikov skupiny okrem skvelej nálady aj jeden hodnotný darček: "Na každom koncerte si vyberáme jedného fanúšika, ktorý ovláda hru na gitare, môže si to s nami pred plnou halou vyskúšať na ostro počas jednej skladby a vďaka nášmu českému sponzorovi si môže tú novučičkú gitaru aj nechať!" prezrádza Kuko.

Vstupné na turné je možno najlepšou pozvánkou pre ich fanúšikov, veď v predpredaji (siete Ticketportal a Ticketpro) sa dajú lístky kúpiť už za 5€. Kto si to nechá až na deň koncertu, priplatí si ešte o 2€ viac. Každý z koncertov začína v rovnakom čase o 19:30 vystúpením predskokanov v podobe skupín Konflikt a Fuera Fondo.

Zostávajúce zastávky Topfest 2010 Presents: Horkýže Slíže Tour 54 dole hlavou:

11.3.2010 - Nitra, hala Klokočina
12.3.2010 - Čadca, megastan na námestí
13.3.2010 - Červeník, Kultúrny dom
18.3.2010 - Košice, hala Cassosport
19.3.2010 - Michalovce, Športová Hala
20.3.2010 - Stará Lubovňa, Športová hala
25.3.2010 - Banská Bystrica, Športová hala na Štiavničkách
26.3.2010 - Martin, Športová hala
27.3.2010 - Ružomberok, Športová hala

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné.

--
Foto: Rado Lellak

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže