Košická kapela Nocadeň sa znova hlási o slovo. Tentokrát prostredníctvom skladby 'Umriem pri tvojich nohách', ktorá sa stala tretím singlom z ostatného albumu 'Ikony' (2008).

Premiéra singla je naplánovaná už na tento piatok 19. marca o 18:00 a uskutoční sa na vlnách najpočúvanejšieho slovenského rádia.

To však nie je všetko. Zároveň s premiérou singla sa totiž na webovej stránke rádia uskutoční aj premiéra videoklipu 'Umriem pri tvojich nohách'. Jeho režisérom je, rovnako ako pri videách k predchádzajúcim singlom 'Iba pár minút' a 'Na čo asi myslíš?', Jaro "Jaris" Vaľko.

Myšlienka nakrútiť videoklip práve k tejto skladbe, sa usadila v hlavách členov kapely už dávno. "V podstate už pri dokončení albumu sme vedeli, že si táto intímna pesnička zaslúži aj obrazové stvárnenie. Akurát istú chvíľu trvalo, kým sme našli spôsob, ako ju vizuálne spracovať. Nakoniec sme sa rozhodli pre jednozáberové video, ktoré by skôr pripomínalo film, ako len nejakú kulisu k pesničke," prezradil líder kapely Rasťo Kopina.

Natáčalo sa v skladových priestoroch v čase, kedy bolo vonku poriadne mrazivo. Tieto podmienky neboli pre Rasťa najjednoduchšie: "Pre mňa to bolo asi jedno z najťažších nakrúcaní, vzhľadom na tie podmienky. Niekoľkohodinové ležanie, kedy som bol zviazaný svietiacimi hadmi, a tá ukrutná zima mi dali poriadne zabrať."

Pred samotnou piatkovou premiérou si môžete pozrieť ochutnávku v podobe trailera.

Skladba 'Umriem pri tvojich nohách' sa medzi fanúšikmi kapely stala obľúbenou ešte skôr, ako sa dostala do médií. Dôkazom toho je nielen remix skladby, o ktorý sa postaral mladý slovenský hudobník Isobutane, ale aj videoklip k tomuto remixu, ktorý vytvorila košická výtvarníčka Jana Bubelinyová.

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Nocaden.sk

Súvisiaci interpreti: Nocadeň