Stand-up comedy, akustický koncert, krátky film, komiks a čítačka. To všetko za jeden večer v unikátnej kombinácii ponúkne už po dvanástykrát pestrý multimediálny večer s názvom Voices Live. Ako hudobný hosť sa tentokrát predstaví bratislavská kapela EA a speváčka Katarína Koščová, ktorá zahrá niekoľko skladieb a porozpráva o svojom aktuálnom turné po slovenských knižniciach.

25. marca sa v Heineken Tower Stage uskutoční aj premiéra krátkeho filmu o tanečnom divadle elledanse z produkcie Neziskovej organizácie Voices, ktorá akcie Voices Live pripravuje.

"Naše lajfky sa svojou netradičnou dramaturgiou odlišujú od väčšiny kultúrnych podujatí na Slovensku. Nájsť finančné prostriedky na ich kvalitnú realizáciu s cieľom podporovať mladých neopozeraných umelcov a neziskové aktivity je náročné. Ale po desiatke vydaní v roku 2009 a prvej tohtoročnej lajfke vo vypredanom divadle sa o to nechceme prestať pokúšať. Na 25. marec sme pripravili novú dávku zážitkov a prekvapení, ktoré vás môžu obohatiť, poučiť i zabaviť," hovorí Andrea Gajdošová, projektová manažérka Voices.

Hudobnou lahôdkou dvanásteho vydania netradičnej akcie bude koncert éterického dua EA ale aj akustické vystúpenie Katky Koščovej, ktorá sa na Voices Live predstaví po siedmich koncertoch svojej netradičnej šnúry s názvom LITERAtour. "Za pozvanie na Voices Live som veľmi vďačná, lebo mám možnosť zahrať pred pre mňa novým publikom. Okrem toho ako prívrženec pestrosti mám veľmi rada multižánrové akcie. A tu sa podľa mňa veľmi pekným a zaujímavým spôsobom spájajú rôzne žánre a druhy umenia, čo je pre mňa atraktívne. Okrem toho tam bude Tomáš Hudák," hovorí s úsmevom Katka.

Tomáš Hudák vystúpi so stand-up comedy - žánrom klubovej zábavy, ktorá momentálne v Bratislave prudko naberá na popularite. "Mladí umelci potrebujú kontakt s publikom ako soľ, pretože len publikum dáva zmysel ich tvorbe a motivuje k ďalšej. Voices Live mi ponúkli možnosť na stretnutie s publikom, na ktoré sa teším. Keďže ide už o dvanásty večer, svedčí to o tom, že sa na takýto kontakt neteším len ja."

Návštevníci akcie sa môžu tešiť aj na čítačku rozprávky od spisovateľa a scenáristu televíznych seriálov Romana Olekšáka, ale aj špeciálne animované spracovanie komiksu Rudo Dana Majlinga.

Voices Live 12 organizuje Nezisková organizácia Voices vo štvrtok 25. marca o 19:00 v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115 na Pribinovej 25) v Bratislave. Podujatie môžete v priamom prenose sledovať na MeToo.sk. Rezervácia vstupeniek je na Voices.sk/voices_live_12. Podujatie podporujú Západoslovenská energetika, Heineken Tower Stage, Webnoviny.sk a Rádio_FM. Krátke videá z predchádzajúcich vydaní Voices Live nájdete na Voices.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Gajdošová z Neziskovej organizácie Voices.

Súvisiaci interpreti: EA