Skromné podujatie Chyťme sa za ruky sa uskutoční v Galante už túto nedeľu 28. marca. Domov sociálnych služieb Galanta, ktorý v tento deň oslávi presne 20 rokov od založenia, privíta známych slovenských muzikantov, ktorí svojou hudbou pohladia nielen pacientov tohto a ďalších domovov z trnavského kraja, ale aj ich rodinných blízkych.

Mentálne postihnutým deťom a dospelým, ako aj zdravotníkom, ktorí sa o nich s láskou a citom každý deň starajú, spríjemnia v poslednú marcovú nedeľu počas niekoľkohodinového programu svojimi pesničkami Zuzana Smatanová, domáci eLPe a Denis s malým princom, deväťčlenný Hugo Čávez Orchestra či nádejná speváčka Andrea Súľovská.

Predstaví sa aj kontroverzný elektronický projekt Get Explode, Adam Ďurica s kapelou a skupina Hrdza, ktorá oblieka folklór do moderného šatu s prímesou folku, popu a rocku. Detičky ale aj dospelí pacienti majú k týmto interpretom blízky vzťah. Najviac však k Zuzane Smatanovej a jej pesničke 'Tam, kde sa neumiera'. Tú si s veľkou obľubou spievajú počas bežného dňa. A práve úryvok refrénu "Chyťme sa za ruky" dal názov celému podujatiu. Samotnú Zuzanu to milo prekvapilo. Spolu s deťmi sa preto dohodli, že si túto pesničku zaspievajú spoločne na pódiu pochytaní za ruky.

Najmenších návštevníkov už popoludní zabavia detské atrakcie a sladko občerství svojimi Chipicao croissantami známa postavička CHIPI. Výťažok z podujatia podporený sponzorskými darmi a vstupným návštevníkov koncertu bude použitý na nákup nábytku pre Domov sociálnych služieb pre deti a mládež v Galante.

Podujatie pripravuje DYM Produkcia v spolupráci s MsKS Galanta a mestom Galanta.

Redakciu informoval za DYM Produkciu Eduard Kopček.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica, Hrdza, Zuzana Smatanová