Doktor Conrad Murray počas vykonávania resuscitácie Michaela Jacksona, a ešte predtým než zavolal záchrannú službu, údajne ukryl fľaštičky s liekmi a infúzne vrecko, ktoré zrejme obsahovalo látku zodpovednú za smrť speváka. Uviedol to svedok, ktorý vykreslil dramatický obraz posledných chvíľ Jacksona, a mohol by zohrávať dôležitú úlohu pri trestnom konaní voči 57-ročnému Murrayovi obvinenému z neúmyselného zabitia.

Jacksonov asistent Alberto Alvarez vyšetrovateľom povedal, že 25. júna minulého roku vošiel do Jacksonovej izby a uvidel ho na posteli s infúziou zavedenou v nohe. Jacksonove ústa a oči boli široko otvorené a nevykazoval žiadne známky života.

Murray vykonával dýchanie z úst do úst, zatiaľ čo Alvarez prevzal srdcovo-pľúcne oživovanie. Murray však zrazu s oživovaním prestal, aby mohol pozbierať nádobky a Alvarezovi prikázal, aby ich vložil do plastovej tašky a potom do ďalšej hnedej plátennej tašky. Tiež mu povedal, aby odstránil infúzne vrecko s bielou substanciou zo stojanu a vložil ho do modrej plátennej tašky. O dva dni neskôr Murray nasmeroval políciu do skrine v Jacksonovej spálni, kde v taške našli anestetikum, ktoré je bielej farby, a iné sedatíva. Losangeleský koroner neskôr vyhlásil, že Jacksonovu smrť spôsobilo predávkovanie anestetikom.

Murrayov právny zástupca Ed Chernoff popiera tvrdenia, že by jeho klient anestetikum ukryl. Uviedol, že Alvarez o ukrývaní liečiv povedal až na svojom druhom policajnom výsluchu, na prvom to však ani len nespomenul. "Nič z toho nepovedal a potom o dva mesiace neskôr, z ničoho nič povie, že lekár hádzal fľaštičky do tašky," uviedol Chernoff. "Alvarezove vyhlásenie nie je v súlade s tým, čo povedal predtým. Budeme to riešiť na súde," dodal.

Informáciu zverejnila webová stránka people.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson