Americká speváčka Christina Aguilera zverejnila detaily o svojom štvrtom albume s názvom Bionic, ktorý má byť po štyroch rokoch od vydania albumu 'Back to Basics' jej veľkým návratom na hudobnú scénu. V januári 2008 speváčka porodila syna Maxa Lirona Bratmana, už o niekoľko mesiacov neskôr však začala nahrávať nové skladby.

Výsledkom je album 'Bionic', ktorý sa pôvodne mal na trhu objaviť už v apríli, nakoniec si však naňho fanúšikovia budú musieť počkať do 7. júna. Prvý singel Not Myself Tonight, o ktorého produkciu sa postaral Polow da Don, bude mať oficiálnu premiéru 30. marca na webovej stránke speváčky, v ten istý deň sa dostane aj do rádií.

Dvadsaťdeväťročná diva na nahrávaní albumu spolupracovala s viacerými renomovanými hudobníkmi, okrem iných napríklad s newyorskou electro-punkovou kapelou Le Tigre alebo s britským electro-popovým zoskupením Ladytron. "Spolupráca s toľkými talentovanými hudobníkmi a producentmi, ktorých obdivujem, bola skutočne obrovským zážitkom," povedala speváčka a skladateľka. "Môj zámer bol vstúpiť do ich sveta a skombinovať to s mojou víziou a zvukom. Výsledok je magický," dodala.

Na štúdiovej nahrávke sa podieľali aj ďalšie zaujímavé mená elektronického popu a alternatívy - speváčky Sia Furler, M.I.A. a Santigold, hudobníčka a skladateľkaLinda Perry či britské duo Goldfrapp. "Mohla som vytvoriť sviežu, sexi atmosféru. Myslím, že toto bude veľké prekvapenie pre všetkých," uzavrela rodáčka z New Yorku.

Informácie zverejnil portál Nme.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Christina Aguilera