Legendárna švédska skupina ABBA sa možno vráti na pódium. Pôvodní členovia jednej z najpopulárnejších skupín 70-tych rokov i celej hudobnej histórie pritom v minulosti mnohokrát odmietli ponuku, aby sa dali dokopy v originálnom zložení. Dvojica členov, Benny Andersson a Björn Ulvaeus však v nedávnom rozhovore na tému, či by boli ochotní ako skupina zaspievať v spoločnej šou, reagovala pozitívne.

"Prečo nie? Neviem však, či ešte dievčatá spievajú," vyjadril sa Andersson. "Viem len, že Frida nahrávala v štúdiu," povedal o svojej bývalej manželke a kolegyni. Speváčky Anni-Frid Lyngstad a Agnetha Fältskog na to zatiaľ nereagovali.

Hudobník by si podľa vlastných slov vedel predstaviť skôr komornejšie vystúpenie s pozvanými hosťami a rodinou, prípadne aj malým orchestrom. "Nie je to zlý nápad," povedal na margo comebacku. S humorom sa k myšlienke návratu postavil Björn Ulvaeus. "Mohli by sme zaspievať skladbu "The Way Old Folks Do" (v preklade Ako to robia starí ľudia)," zavtipkoval muzikant, pričom reagoval na ich pôvodnú skladbu 'The Way Old Friends Do' (Ako to robia starí priatelia) z albumu 'Super Trouper' (1980).

Vyjadrenia muzikantov sú o to vzácnejšie, že dlhé roky všetci pôvodní členovia akékoľvek ponuky na comeback odmietali. Pri príležitosti úspechu muzikálu a jeho filmového spracovania Mamma Mia! (2008) inšpirovanom hitmi severskej štvorce sa práve Ulvaeus vyjadril, že skupina už spoločne nikdy vystupovať nebude. Chcel, aby si ich fanúšikovia pamätali mladých, plných energie a ambícií. "Už nikdy nebudeme vystupovať spoločne. Jednoducho nám chýba motivácia na naše obnovenie. Neovplyvnia to ani peniaze, radšej chceme, aby si nás ľudia pamätali takých, akými sme boli," povedal už dávnejšie.

Švédske zoskupenie má na svojom konte osem štúdiových albumov a sedem kompilácií. Štvorica debutovala v roku 1973 s nahrávkou 'Ring Ring'. ABBA sa stala prvou skupinou, ktorá pochádzala z kontinentálnej Európy a dosiahla úspech v rebríčku anglofónnych krajín. Ako jedna z najúspešnejších kapiel na svete predala viac ako 370 miliónov kópií nahrávok.

--
Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/ABBA

Súvisiaci interpreti: ABBA