V týchto dňoch finišujú prípravy na koncertné turné Radosť byť s vami, na ktorom zaznejú známe pesničky 'Za tebou', 'Spomaľ', 'Naoko spím' či 'Vo svetle žiariacich hviezd' alebo 'Muoj Bože' v úplne novom šate, tak ako ich ešte nepoznáte. V rámci unikátneho projektu navštívi v apríli Katarína Knechtová s cimbalovou muzikou Hudci z Kyjova 8 slovenských miest a 4 mestá na Morave.

Okrem známych pesničiek v úplne nových aranžmánoch poteší fanúšikov aj špeciálny hosť, ktorým bude dvojnásobná česká zlatá slávica Aneta Langerová. Tá spoločne s Katarínou pripravuje originálne prekvapenie.

"Som rada, že na tomto jedinečnom projekte so mnou spolupracuje práve Aneta. Dohodli sme sa na prekvapení, avšak prezradiť viac nemôžem. Viem však, že našim fanúšikom sa to bude páčiť,“ hovorí Katarína Knechtová.

Nový koncertný program nacvičujú vo Veselí nad Moravou, odkiaľ pochádza cimbalová muzika Hudci z Kyjova. Radosť pri skúškach spečatilo aj narodenie dcéry violistu Jiřího Froleca. "Narodenie novej členky cimbalovky Hudci z Kyjova sme na skúške aj trošku oslávili. Mala som možnosť vyskúšať chuť pravej moravskej slivovice, čo nám samozrejme nebránilo ďalej skúšať," hovorí s úsmevom Knechtová.



Cimbalová muzika Hudci z Kyjova má 6 členov: Aleš Smutný – prvé husle, Miroslav Kolacia – druhé husle, Zdeněk Frolec – kontrabas, Jří Frolec – viola, Marek Gajda – cimbal a Peter Švaňhal – klarinet. Na projekte spolupracujú aj Zoli Tóth – klávesy, Viktor Hidvéghy – basgitara, Laco Kováč – bicie a Robo Kopina – gitara.

O Radosť byť s vami sa podelia:

11. 4. 2010 - Prešov, PKO Čierny Orol
12. 4. 2010 – Čadca, Dom kultúry
15. 4. 2010 – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
16. 4. 2010 – Poprad, Dom kultúry
19. 4. 2010 – Prievidza, Dom kultúry
20. 4. 2010 – Bratislava, Nová scéna
22. 4. 2010 – Trenčín, Posádkový klub /bývalý Dom armády/
23. 4. 2010 – Trnava, Dom kultúry
--
26. 4. 2010 – ČR, Břeclav, KD Delta
27. 4. 2010 – ČR, Olomouc, KD Sidia
29. 4. 2010 – ČR, Brno, ND- Divadlo Reduta
30. 4. 2010 – ČR, Kyjov, Dom kultúry

Predpredaj vstupeniek prebieha v sieti Ticketpro. Koncerty začínajú vždy o 19:00.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Peter Čambora z produkčnej spoločnosti Advanced Media Limited. Viac na oficiálnych stránkach projektu www.radostbytsvami.sk alebo www.radostbytsvami.cz.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová