Skupina Polemic kompletizuje v týchto dňoch nový album, ktorý vyjde 17. mája. Bude na ňom aj netradičné dueto so spevákom Kukom z Horkýže Slíže či spoločná skladba s hip-hopovými AMO. Nová veľká platňa Polemicu bude mať názov Horúce časy, pilotný singel z nej sa v rádiách objaví už v priebehu apríla..

Napriek tomu, že skupina funguje už viac ako dve desaťročia, únavu materiálu na nej vôbec nepoznať. Dokonca je o ňu stále väčší záujem – rok 2009 bol zatiaľ najúspešnejší v jej kariére, keď odohrala rekordný počet 117 riadnych koncertov. Tento rok sa črtá podobne, do repertoáru skupiny navyše pribudnú celkom nové pesničky.

Jednou z nich bude aj unikátne dueto skupiny Polemic s Kukom, spevákom Horkýže Slíže. Nie je to náhoda, tieto dve partičky sa totiž veľmi dobre poznajú. "Boli sme na šnúre so Slížmi pred dvoma rokmi a ako kapely sme sa naozaj zblížili," vysvetľuje spevák Bejzo. "Kuko dokonca zvykol na festivaloch vybehnúť na pódium, keď sme hrali a zaspieval si s nami pesničku Slnko v sieti. Naši dychári zas podporili Slíže."

Obidve skupiny sa však neuspokojili s veselými koncertnými zážitkami a spojili svoje sily aj v štúdiu. "Zložili sme čisto punkrockovú skladbu a premýšľali nad tým, kto by ju mal spievať. Tip padol logicky na Kuka, dokonca si ku skladbe napísal aj vlastný text. Je to typická 'slížacká' sranda, z čoho máme radosť. Je to parádna vec," netají Bejzo radosť zo spolupráce. Skladba bude mať názov Dobshinsky.

Dueto s Kukom však nebude jediná rarita na novom albume Polemicov – páni si k spolupráci prizvali aj členov hip-hopovej skupiny AMO. "Komunikujeme spolu už dávnejšie, no buď sa oni venovali iným projektom alebo sme my nechystali album. Teraz sa naše cesty konečne stretli a spoločná skladba naozaj vznikla."

Viac informácií o albume 'Horúce časy' prinesieme už onedlho.

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Bacigalová, PR manažérka skupiny Polemic.

--
Foto: archív skupiny Polemic

Súvisiaci interpreti: Polemic