Pop rocková kapela Picture of the Day z Dubnice nad Váhom vydala na jar roku 2009 svoj debut 'Čierny deň'. Po roku nahráva už poslednú - trinástu - pieseň z pripravovaného druhého CD, ktoré dostalo názov Autobus. K titulnej skladbe nového albumu nahrala kapela svoj prvý videoklip.

Po pochmúrnom albume Čierny deň, kde paradoxne pieseň 'Čierny deň' bola jedinou pozitívne ladenou, prináša kapela Picture of the Day 13 piesní z úplne iného cesta. Všetky sú ladené pozitívne o čom svedčia aj názvy ako 'Príroda', 'V náručí', 'Víkend' či anglická 'I'm Not a Clown'. Kapela plánuje svoje druhé CD vydať už v lete a pokrstiť ho na niektorom z letných festivalov.

Skladby z debutového i pripravovaného druhého albumu si môžete vypočuť, hodnotiť a komentovať v profile kapely na Hudba.sk - www.hudba.sk/picture-of-the-day alebo na oficiálnej stránke www.potd.sk či na Facebooku.

3. apríla 2010 POTD natočili aj svoj prvý videoklip k piesni Autobus (produkcia Filip Vojsovič). Videoklip predstavuje príbeh dvoch mladých ludí, ktorí hľadajú k sebe cestu. Príbeh je spestrený prestrihmi na kapelu, ktorá znázorňuje vznik piesne v hudobninách, kde gitarista pri skúšaní gitary položil základy piesne. Herecké výkony Jakuba Pavlačku a Martiny Melicherovej sa odohrávajú v školskom prostredí SPŠ v Dubnici nad Váhom.

Príbeh sa ďalej presúva na trenčianske námestie, kde Jakub v diaľke zbadá svoju lásku, uteká za ňou a hľadá ju. Videoklip končí tým, ako šťastne nájdený pár spolu "ruka v ruke" odchádza. "Celé natáčanie bola ťažká štvordňová práca. Zaujímavé je, že veľa dobrých vecí sa nám podarilo zosnímať náhodne. I keď zo začiatku sme mali v hlave každý inú predstavu, s výsledkom sme všetci maximálne spokojní. Osobne u mňa videoklip prekonal očakávania," prezradil Rastislav Belko, bubeník kapely.


Picture of the Day - 'Autobus'

--
Text: P. Pavlíková
Foto: POTD

Súvisiaci interpreti: Picture of the Day