Jarné pokračovanie rockového festivalu na severe Slovenska Orava Rockfest Spring je už miestnou klasikou nielen pre rockerov, punkáčov a metalistov. Hlavnou hviezdou tradičného podujatia bude rocková kapela Karpina. Bratislavská pätica chystá na Oravu tradičný, originálny program aj s celkom novou pesničkou.

Podujatie už v minulosti potvrdilo svoje orientovanie, organizačný tím vsádza na prezentáciu undergroundu a kapiel, ktoré v bežných slovenských rádiách nepočuť. Tohtoročný Orava Rockfest Spring sa uskutoční už 24. apríla na tradičnom mieste - v kultúrnom dome Rotunda v Nižnej nad Oravou, štart je už o 15:00.

Najväčšie hudobné teleso a tým aj najväčšia "zodpovednosť" pripadne práve recesistickej Karpine. Tá v spojitosti textov, hudby a videoprojekcie dokáže vyčariť nielen úsmev, ale zároveň ponúknuť aj pohľad do útrob slovenskej spoločnosti, či skôr malomeštiackosti, mamonu a komplexov. Spestrením koncertu bude aj celkom nová pesnička Katolícki kňazi, ktorú kapela slávnostne odpremiérovala minulý piatok na koncerte v bratislavskom klube MMC.

Supportom bude nemenej zaujímavé združenie - Vandali. Triumvirátu umelcov šéfuje Pišta Vandal Čad, univerzitný profesor, ktorý na to vôbec nevyzerá. Vandali predstavia svoju intergalaktickú šou. Death metal v jeho "old school" podobe zahrá legendárna kapela Dementor, s progresívnejším štýlom sa predstaví God Defamer. Hardcore thrash zastúpia po roku bratislavskí Beer Society. V hlavnom meste Slovenska už meno v rámci undergroundu majú, nastal čas budovania základov mimo metropoly. Z domácej - oravskej scény sa predstavia starí známi metalcoresti Deep Sense, ale aj power metalová Arva a punkrockový Škandál.

Orava Rockfest Spring
24. apríla, od 15:00 v KD Rotunda, Nižná nad Oravou
Karpina, Vandali, Dementor, God Defamer, Beer Society, Deep Sense, Arva, Škandál
Vstupenky: predpredaj: 8 €, na mieste: 9 €

Predajné miesta: Hudobniny Emge Námestovo, Triangel Pub Námestovo, Zona Bar Tvrdošín, Pejrak bar Nižná, OcÚ Nižná, U Golema Nižná, Oravia Minibar Dolný Kubín.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz z agentúry Publique. Viac na oficiálnej stránke podujatia Oravarockfest.sk.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Karpina