O necelý mesiac sa uskutočnia dve semifinálové kolá a finále najväčšej a najstaršej televíznej pesničkovej súťaže na svete Eurovision Song Contest 2010. Priame prenosy z 55. ročníka, ktorý sa uskutoční v nórskom Oslo, sprostredkuje Slovenská televízia (STV) vždy so začiatkom o 21:00.

Prvé semifinálové kolo, v ktorom bude Slovensko reprezentovať Svidníčanka Kristina so skladbou Horehronie, uvidia diváci v utorok 25. mája. Víťazná skladba z národného finále zaznie ako štvrtá v poradí. Druhé semifinále odvysiela Jednotka vo štvrtok 27. mája, finálové kolo v sobotu 29. mája.

Všetky tri priame prenosy bude komentovať moderátor STV a Slovenského rozhlasu Roman Bomboš, ktorý si sprevádzanie programom vyskúšal pred rokom pri prenosoch z Moskvy.

Slovenskí diváci budú môcť hlasovať za svojho favorita prostredníctvom SMS, a to počas priameho prenosu podľa inštrukcií moderátora. Počas prvého semifinále môžu Slováci hlasovať za všetky prihlásené krajiny okrem Slovenska. Nezávisle od postupu skladby Horehronie majú možnosť hlasmi podporiť aj piesne vo finále. Diváci svojimi SMS-kami ovplyvňujú polovicu výsledku, druhá polovica je v rukách odborných porotcov z jednotlivých krajín.

Slovenská televízia sa rozhodla zaradiť do vysielania aj tri magazíny, v ktorých nórska televízia predstaví jednotlivých účastníkov Eurosongu. Prvý Eurovision Song Contest 2010 - magazín odvysiela v sobotu 15. mája o 13:50. Ďalšie dve vydania uvidia fanúšikovia počas víkendu 22. a 23. mája. Slovenská výprava bude v nórskom Oslo od 15. mája. Diváci STV budú o 22-ročnej reprezentantke Slovenska informovaní v pravidelných vstupoch v hlavnej večernej spravodajskej relácii Správy STV.

Agentúru SITA informoval PR manažér STV Martin Kontúr.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kristína