Česká edícia putovného rockového festivalu Sonisphere sa tento rok neuskutoční na letisku Hradčany pri českom meste Mimoň, ako bolo pôvodne plánované, ale na letisku v stredočeských Miloviciach. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz. Podľa organizačného tímu je to pre lepšiu dostupnosť a väčšie pohodlie návštevníkov a návštevníčok.

"Vždy sme sa usilovali o to, aby sme boli schopní poskytnúť návštevníkom tie najlepšie podmienky. Také sme našli v areáli v Miloviciach," uviedol za rakúsky organizačný tím Harry Jenner. "Je to bližšie ku Prahe, miesto je lepšie dostupné autami. Celá akcia sa tiež môže konať už od piatkového večera až do nedeľného rána," dodal.

Usporiadateľský tím si taktiež pochvaľuje spoluprácu s mestom Milovice. Ralsku, v ktorého katastri sa malo podujatie pôvodne konať, totiž ponúkli 400-tisíc českých korún (v prepočte takmer 16-tisíc eur), no zástupcovia a zástupkyne žiadali desať percent z vybraného vstupného, čo by mohlo dosiahnuť niekoľko miliónov českých korún. Ralsko sa okrem toho chcelo vyrovnať až po koncerte podľa počtu predaných vstupeniek, s čím organizačný tím nesúhlasil. "Zrejme by sme netrvali na desiatich percentách, rozhodujúci by bol úspech akcie," uviedol zástupca starostu Ralska Václav Bilický.

Na českom Sonisphere vystúpi 19. júna tzv. veľká trash-metalová štvorka - skupiny Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax. Okrem nich zahrajú Alice in Chains, Rise Against, Stone Sour, DevilDriver, Volbeat a Pendulum DJs či formácia Mastodon a kapela Heaven & Hell, ktorú založili súčasní členovia Black Sabbath Tony Iommi a Geezer Butler.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer