Hudobné začiatky bývajú všelijaké. Prvé koncerty odohrá kapela v malom klube pre niekoľko desiatok návštevníkov. Väčšinu z nich tvorí rodina a priatelia. Trvá to aj roky, kým sa tábor fanúšikov značne rozrastie. IMT Smile sú na scéne šestnásť rokov. Voči svojim fanúšikom cítia rešpekt, ale aj lásku. Vážia si ich a zakaždým ich preto niečím prekvapia, potešia. No niekedy to môže byť aj naopak...

Mnohé pesničky IMT Smile vznikali v Prešove a Prešovčania ich berú za svoje. Jednoducho zľudoveli a pritom majú stále ten istý náboj a zakaždým znejú miestami trochu inak. Hrať pred domácim publikom však nie je vždy ľahké. V piatok zaskočilo prešovské publikum aj samotného lídra IMT Smile Ivana Táslera. Na koncert k novej doske '2010: Odysea Dva' sa prišlo zabaviť a zaspievať viac ako päť tisíc fanúšikov.

Energia sálajúca z pódia ako aj sila piesní IMT Smile a reakcie publika sú už povestné. Fungujú u publika v menšom, ale aj väčšom zastúpení. "Ak si spomenieme na viac ako päťtisícový dav, ktorý sa prišiel v piatok pozrieť na samostatný koncert 'smajlov' je jasné, že išlo o míľnik nielen v kariére tejto najúspešnejšej prešovskej kapely, ale aj o koncert, ktorý sa hrubými písmenami zapísal do histórie slovenskej hudobnej scény," hovorí PR manažér aktuálneho turné Edo Kopček.

"Áno, Prešov je slovenský Seattle s najväčším počtom muzikantov na meter štvorcový v našich zemepisných šírkach. Všetko by ale vyzeralo inak, keby nebolo spomínaných fanúšikov, ktorí si našli cestu ku kapele, jej lídrovi i pesničkám, ktoré vznikajú pod hlavičkou IMT Smile. A práve ľuďom, ktorí zakaždým odspievajú pesničky spolu s kapelou patrí veľká vďaka, pretože to tiahnu so smajlami už šestnásty rok!" dodal Kopček.

Dnes (29.4.) večer odohrá IMT Smile koncert v novozámockej športovej hale Milénium. Záverečný koncert aktuálnej šnúry sa mal konať v piatok 30. apríla v bratislavskom Parku kultúry a oddychu (PKO). Posledný koncert bol však vypredaný už 18 dní pred jeho konaním a tak sa kapela rozhodla v Bratislave odohrať ešte jeden koncert. Pridané vystúpenie skupina Ivana Táslera odohrá 13. mája po 19:00 v Majestic Music Clube (MMC).

Prvých 500 vstupeniek stojí v predpredaji v sieti Ticketportal 8 eur. IMT Smile zatiaľ svoju čerstvú nahrávku predstavili na koncertoch v Prahe a v piatich slovenských mestách.

Prehľad zostávajúcich koncertov IMT Smile v rámci turné 2010: Odysea Dva

29. 4. 2010 - Nové Zámky - hala Milénium
30. 4. 2010 - Bratislava - Park kultúry a oddychu (vypredané)
13. 5. 2010 - Bratislava - Majestic Music Club

Redakciu informoval Edo Kopček za kapelu IMT Smile.

--
Foto: Pavol Višňovský (1), Martin Trenkler (2,3)

Súvisiaci interpreti: IMT Smile