Skupina Home Made Mutant predstaví nový, v poradí štvrtý štúdiový album Tajomný tromf mladosti na májovom koncertnom turné, v rámci ktorého sa ukáže v 10 slovenských mestách. Bratislavská kapela turné odštartuje vo štvrtok 6. mája v Ružomberku a ukončí ho 29. mája v Nitre. Hudobníci vystúpia aj v Prešove, Košiciach, Bratislave, Trnave, Banskej Štiavnici, Banskej Bystrici, Lučenci a Trenčíne.

Home Made Mutant budú mať vlastnú, špeciálne pripravenú projekciu od VJskej dvojice Document & Setting. Hosťom na ich koncertoch bude Toni Granko, ktorý predstaví svoju debutovú nahrávku s názvom 'Ľudia diaľok blízkych myslí'. V stredu 12. mája sa k nim v bratislavskom A4 pridajú aj kapely Požoň Sentimental a Bezmocná hŕstka. Koncert bude "jarnou oslavou" vydavateľstva Azyl music, v ktorom sú všetci títo umelci združení.

Súčasťou dvojkoncertov bude aj 30-minútové premietanie víťazných krátkych filmov z festivalov Azyl a Early Melons. "Úvodných päť filmov je z Reklamy na život: Sme 20 rokov slobodní?, ďalších päť sú najlepšie filmy z minuloročnej súťaže a posledný je víťaz päťminútovej sekcie," priblížil výber organizátor filmového festivalu krátkometrážnej tvorby Azyl a zároveň líder kapely Home Made Mutant, Maroš Hečko.

Z medzinárodného filmového festivalu študentských filmov Early Melons publikum uvidí štyri snímky - maďarský animák All that Cats (2009) Mátyása Lanczingera, slovensko-belgický film Bird of Prey (2009) Petra Budinského, minútovú nemeckú snímku Rosarot (2009) a ďalší maďarský film Freeze! (2009) Balázsa Tótha.

Prehľad koncertov Home Made Mutant + Toni Granko Tour_FM:

6. mája, 18:00 - Kino Kultúra, Ružomberok
7. mája, 20:00 - Christiania, Prešov
8. mája, 20:00 - Tabačka Kulturfabrik, Košice (afterpárty biba_FM)
12. mája, 19:30 - A4, Bratislava + Požoň Sentimental a Bezmocná hŕstka
13. mája, 20:00 - ArtKlub, Trnava
14. mája, 20:00 - Art Café, Banská Štiavnica
20. mája, 19:00 - Divadlo Ivana Palúcha, Banská Bystrica
21. mája, 18:30 - DK B.S.Timravy, Lučenec
22. mája, 21:00 - Klub Lúč, Trenčín
29. mája, 20:00 - Čudný pohľad, Nitra

Agentúru SITA informovala manažérka skupiny Home Made Mutant Biba.

--
Zdroj: SITA
Foto: Peter Magat

Súvisiaci interpreti: Home Made Mutant