Štrnásťnásobný americký No. 1 hit I Gotta Feeling od americkej pop-rapovej skupiny Black Eyed Peas je novým najsťahovanejším singlom hudobnej histórie. Podľa aktuálnych údajov štatistickej spoločnosti Nielsen SoundScan zaznamenala táto pieseň už 5,561 milióna stiahnutí, čím prekonala doterajší rekord rapera Flo Ridu, ktorý s hitom 'Low' zatiaľ dosiahol číslo 5,536 milióna.

Štvorica Black Eyed Peas má v Top 5 rebríčka najsťahovanejších digitálnych singlov ešte jednu pieseň. Na štvorke je ich ďalší hit 'Boom Boom Pow', ktorý má na konte v súčasnosti 5,298 milióna stiahnutí.

V Top 5 je okrem Flo Ridu a Black Eyed Peas aj speváčka Lady Gaga. Na trojke má skladbu 'Just Dance' (5,364 milióna stiahnutí) a na päťke hit 'Poker Face' (5,131 milióna stiahnutí).

Spoločnosť Nielsen SoundScan začala zaznamenávať štatistiky predajnosti digitálnych singlov a albumov v júli 2003, iba dva mesiace po tom, čo na trhu začal fungovať internetový obchod iTunes. Práve prostredníctvom neho si digitálne single kupuje väčšina ľudí na svete.


Black Eyed Peas - 'I Gotta Feeling'

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/blackeyedpeas

Súvisiaci interpreti: Black Eyed Peas