Mukatado, Miro Jaroš, skupina Team, Lucia Šoralová, Peter Nagy, Oľga Záblacká či Robo Opatovský – ti všetci už majú na konte video, ktoré pre nich spravil režisér a producent Martin Hudák. Jeho najnovším "klientom" sa stal Richard Müller.

Pred dokončením je klip k pesničke , titulnej skladbe nového Müllerovho albumu, ktorý vychádza 17. mája. Okrem Richarda v ňom účinkujú aj hudobníci, s ktorými novú veľkú platňu nahrával – Peter Graus, Tomáš Zubák a Slavo Solovic, no aj ďalší hudobní hostia – gitarista Jimmi Cimbala a bubeníčka Lucia Cvengrošová.

Zostavu dopĺňa modelka Martina Menhartová. O netradičný styling účinkujúcich sa postarala módna návrhárka Zuzana Kanisová.

Malú ukážku z videa môžu fanúšikovia ochutnať už dnes, Martin Hudák totiž zverejnil krátky, no veľmi pôsobivý trailer ku klipu.


Richard Müller: 'Už' (trailer, 2010)

"Niečo sme nakrúcali na zelenom pozadí, niečo v reálnom prostredí obchodu s luxusným nábytkom CasaMia. Skladáme to dokopy v postprodukcii klasickou kompozičnou technikou. Pracujeme na najkvalitnejších a najvýkonnejších zariadeniach, ktoré v minulosti boli asi len v Hollywoode," pripúšťa režisér. Hudák je známy inovátorským prístupom k tvorbe klipov pre slovenských interpretov, aj v tom Richardovom vraj použije dokonca viacero technických noviniek a obrazových experimentov. "Rád si vyskúšam nové veci, keď mám voľnú ruku. To je vlastne asi aj dôvod prečo robím klipy."

Video ku skladbe 'Už' Richarda Müllera bude prevažne čierno-biele, s čitateľnými odkazmi na kultový film Sin City.

"Inšpirovala ma hlavne hudba k nemu, Sin City totiž nie je jediný film s touto obrazovou štylizáciou, ale zrejme najznámejší. Ja som ho navyše ani nevidel." Celý klip Hudák dokončí v priebehu dvoch týždňov, premiéru bude mať v pondelok 17. mája.

Informácie, fotografie a video poskytol redakcii portálu Hudba.sk manažment Richarda Müllera.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller