Slovenská rocková kapela Tublatanka na čele so spevákom Martinom Ďurindom vydáva svoj v poradí jedenásty štúdiový album s názvom 'Svet v ohrození'. Ako agentúru SITA informoval Gabriel Drenka z EMI Slovakia, nahrávka sa na pultoch predajní objaví v druhej polovici mája. Oficiálny krst je naplánovaný na sobotu 22. mája v bratislavskom klube Bastion.

Trojica hudobníkov v zložení Martin Ďurinda (spev), Peter Schlosser (bicie) a Juraj Topor (basgitara) na album zaradila 14 skladieb, medzi ktorými sú aj dve rockové balady.

Pri príležitosti 25. výročia vydania eponymného debutového albumu pripravila kapela pre skalných fanúšikov aj vinylovú podobu najnovšej nahrávky. Podľa slov lídra skupiny je to jeden z ich najlepších albumov a verí, že ním nesklamú žiadneho fanúšika.

Tublatanka sa v letných mesiacoch predstaví na viacerých podujatiach, okrem iných napríklad na Amfik feste (5. júna) v amfiteátri v Nitre pod Zoborom, na košickom Čaňa feste (26. júna) alebo na hudobnom festivale Benátská noc (30. júla - 1. augusta) v obci Malá Skála v Českom ráji.

Oficiálny zoznam skladieb albumu Svet v ohrození:

Svet v ohrození
Revolúcia
Pekelný vlak
Lietam vo výškach
Svätý Grál
Zmysel lásky
Malý blázon
Stratený svet
Šlabikár
Môj domov
Dobrá správa
Nechaj to tak
Stres
S tebou anjel môj

--
Zdroj: SITA
Foto: Tublatanka.sk

Súvisiaci interpreti: Tublatanka