Videoklip k piesni These Lights od mladej slovenskej skupiny Talkshow uviedli včera večer na českej verzii MTV. Klip, ktorý vznikol v produkcii Hitchhiker films pod režisérskou taktovkou Jura Janiša, by mala hudobná televízia odvysielať ešte niekoľkokrát. Jeden z najnákladnejších videoklipov, aké boli na Slovensku vyrobené, bude prezentovať aj stredoeurópska mutácia MTV a ich dielo sa tak dostane nielen k českým a slovenským fanúšikom.

Skladba 'These Lights' sa nachádza na debutovom albume Talkshow, ktorý kapela pokrstila 11. marca v bratislavskom Subclube. V digitálnej podobe ho na trh uviedla 2. novembra 2009.

Talkshow združení okolo speváka Andreasa Imricha vznikli v apríli 2008 v Bratislave. Po dvoch rokoch fungovania sa predrali k špičke domácej alternatívnej scény. Ich pesnička Try zaznie v pripravovanom slovenskom horore Fabrika smrti, rešpektovaný český hudobný magazín Filter dokonca označil Talkshow za objav roka. Single 'Try', 'These Lights', 'Stella', '3' či 'Turn Off the Radio' obsadzovali v rebríčku jediného slovenského rádia zameraného na alternatívnu scénu popredné priečky.

Ich debutová nahrávka vznikala postupne počas roka 2009 v nahrávacom štúdiu koproducenta albumu Mareka Rakovického. Finálnu podobu dostala na prelome augusta a septembra. Kapela album následne predstavila nielen na slovenských koncertoch. Napríklad 13. novembra 2009 boli Talkshow predskokanmi oceňovanej britskej skupiny The Horrors vo Viedni v klube Szene. V lete ich fanúšikovia uvidia napríklad na Easthetic festivale na Zemplínskej šírave, kde sa predstavia 25. júna.

--
Zdroj: SITA
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Talkshow