Manic Street Preachers sú prvým potvrdeným headlinerom českého Trutnov Open Air Festivalu, ktorý sa uskutoční 19. - 22. augusta v trutnovskom amfiteátri Na Bojišti. Trojčlenná kapela z Walesu na tradičnom podujatí predstaví staršie skladby, no i piesne z ostatnej štúdiovky 'Journal for Plague Lovers' (2009).

Po niekoľkých rokoch na festivale v Trutnove vystúpi francúzsko-alžírsky hudobník Rachid Taha. Z českých interpretov podujatie obohatia DG 307 a Hana a Petr Ulrychoví so skupinou Javory. Už skôr organizátori potvrdili, že zo zahraničných interpretov na Trutnove vystúpia Senser, Dubioza Kolektiv, Irie Revoltés, Elvis Jackson alebo The Flying Eyes. Z domácich umelcov to budú Jiří Schmitzer s kapelou, Plastic People of the Universe, Garage, Monkey Business, Pražský výběr II, Sto zvířat, Čankišou, Švihadlo, Už jsme doma, Prouza, Al-Yaman či Psí vojáci.

Trutnov Open Air Festival sa v roku 2010 bude konať už 23. raz. V minulých ročníkoch na festivale vystúpili napríklad Faith No More, Motörhead, Sepultura, Primal Scream, Suicidal Tendencies či The Subways.

Informácie zverejnila oficiálna webová stránka podujatia Festivaltrutnov.cz.

--
Zdroj: SITA
Foto: Manicstreetpreachers.com

Súvisiaci interpreti: Manic Street Preachers