Slovenský raper Rytmus, vlastným menom Patrik Vrbovský, sa predstaví v novom českom filme Bastardi režiséra Petra Šíchu. V dráme z mafiánskeho prostredia stvárni malú úlohu, člena ochranky bossa podsvetia, ktorého si zahrá Jan Šťastný. Ako agentúru SITA informoval hudobník, v snímke by mali zaznieť aj jeho piesne.

Dráma podľa jeho slov rozpráva o troch žiakoch z problémovej školy, ktorí zabijú učiteľku. Na školu následne prichádza jej brat, ktorý sa chce pomstiť. Obsadenie slovenského rapera nebolo vopred plánované.

"Bolo to celé na poslednú chvíľu, ale som veľmi hrdý, že som si ako Slovák mohol zahrať v českom filme," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA raper, ktorý bol na nakrúcaní v susednej Českej republike jeden deň, v utorok.

V Bastardoch si ďalej zahrajú Kristýna Leichtová, Saša Rašilov, Ladislav Potměšil, Jan Cimický, Blanka Bohdanová, Eva Čížkovská či David Novotný. V snímke sa objaví aj samotný scenárista Tomáš Magnusek. "Film je kontroverzný a má poukázať na sociálnu problematiku detí a Rómov. Bude mať aj výchovný charakter a niektoré scény, napríklad znásilnenie učiteľky, sú podľa skutočných udalostí," prezradil Magnusek. Film by sa mal v kinách začať premietať na jeseň.

Pre Rytmusa týmto spolupráca s filmármi z Českej republiky nekončí. Údajne už má sľúbené aj účinkovanie v ďalšom českom filme, kde by mu na plátne mali poskytnúť viac priestoru. Bližšie podrobnosti o pripravovanom trileri zatiaľ rodák z Piešťan neuviedol.

--
Zdroj: SITA
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Rytmus