Niekoľkonásobní slovenskí Slávici Zuzana Smatanová a Peter Cmorik odohrali v utorok koncert v pražskom Lucerna Music Bare. Dvojicu z aktuálne najúspešnejších slovenských interpretov si do českej metropoly prišli vypočuť Česi aj Slováci.

Prvá polovica večera patrila práve 25-ročnej Smatanovej, ktorá divákom predstavila prierez svojej tvorby. Zazneli hity ako 'Zdá sa, že to stačí', 'Nech sa deje, čo sa má!', 'Svet mi stúpil na nohu' či 'Obzri sa' a 'Daj ruku do mojej ruky' z aktuálneho dvojalbumu Gemini (2009).

Pre speváčku to bolo prvé koncertné vystúpenie v Českej republike, kedy nevystupovala ako hosť. "Musíte mi pomáhať, pretože tu zatiaľ nie som natoľko známa, aby ľudia poznali moje pesničky," povzbudzovala speváčka slovenskú časť publika.

Skladbu 'Včely' z albumu 'Tabletky odvahy' (2007) venovala svojmu zosnulému otcovi. Pri skladbe 'Pár dní', ktorú v origináli spieva so spevákom Kulym z Desmodu, si na pódium prizvala aj fanúšikov.

O zábavu v rámci druhej polovice večera sa staral o štyri roky starší "Cmoro" so svojou kapelou. Koncert odštartoval piesňou 'Čakáme' z jeho aktuálneho albumu 'Jedno si želám' (2009). Pridal aj staršie skladby 'Žijem ako viem', 'Čo to znamená?', 'Dážď' či 'Mám pocit'. Okrem vlastných piesní zaradili hudobníci do playlistu aj skladby zahraničných interpretov. "Kto nás pozná, vie, že radi hráme cudzie veci," vysvetlil rodák z Rožňavy.

Zuzana Smatanová sa narodila v júni 1984. Svoju hudobnú kariéru odštartovala po tom, čo sa v roku 2003 stala víťazkou autorskej súťaže Coca-Cola PopStar. Na svojom konte má albumy Entirely good (2003), Svet mi stúpil na nohu (2005), Tabletky odvahy (2007), záznam koncertu Zuzana Smatanová Live (2008). Jej ostatnou štúdiovkou je dvojalbum Gemini (2009). Je držiteľkou piatich Zlatých Slávikov.

Peter Cmorik sa narodil v marci 1980. Je víťazom druhej série súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Jeho diskografia obsahuje albumy Nádherný deň (2006), Žijem ako viem (2007) a Jedno si želám (2009). Na svojom konte má štyroch Zlatých Slávikov.

--
Zdroj: SITA
Ilustračné foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik, Zuzana Smatanová